Talvisia polkuja

Luminen metsä, voiko kauniimpaa olla. Ehkä jopa hieman kulunut klisee, mutta talven tyttönä lumi sykäyttää joka kerta. Varsinkin kun viimevuosina etelässä harmittavan vähän tätä ilmiötä nähty.

 

Hyvää baanaa

Intohimoisena hiihtäjänä hiihdin aina kaikki talvet, mutta ikää ja vammaa kun tulee niin on oppinut että se liikunnan monipuolisuus on tärkeintä. Etelässä ollaan päästy pitkälle juoksemaan sulilla poluilla, toki märillä, mutta viime viikon lumisateet ovat tuoneet meillä eteläänkin lumiset metsät.

 

Onneksi ainakin meillä täällä Keravalla läskipyörät ovat tulleet jäädäkseen ja polut ovat todella juostavassa kunnossa. Mitä sitten tulee huomioida talvella poluilla juostessa. Pitävä kenkä on tärkeä olla – joko nastalla tai kunnon nappulalla. Lämpimät sukat ja mahdollisesti nilkoissa säärystimet tai muut vastaavat sillä välillä saattaa joutua kahlamaan hangessa ja silloin tulee helposti kylmä. Pidemmille lenkille juomaa mukaan ja jos mahdollista niin lämmintä ja aikaa.  Pöpperöisessä lumessa juokseminen on hitaampaa kuin sulalla maalla ja raskaampaa. Aloittelijan kannattaakin maltilla aloittaa ensimmäiset lumiset polkulenkit. Tänään hölkyteltiin asiakkaiden ja koiran kanssa pari tuntia Tuomalansuolla ja oli kaunista 😊 ehkä tässä vielä vähän lykkimmään ladulle kun ei tiedä kauanko nämä lumet kestävät!

Onnellinen koira

 

 

PS. Minua voit seuraa instagramissa @jugaemma ja käyhän tykkäämässä minun yrityksestä fb TMI Emma Juga

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X