Polkujuoksu kaikkien harrastus?

Räkä valuu:)

Itse olen oikeastaan aina juossut poluilla. Alustana metsäpolku on jaloilleni sopivampi, ja polkujuoksu toimii suunnistuksen lajinomaisena harjoitteluna. Ja onhan metsä nyt ympäristönä sata kertaa mukavampi kuin kaupunki! (Tästä voidaan tietenkin olla montaa mieltä.) Muutama vuosi sitten alkoi ilmestyä polkujuoksukisoja, ja nykyisin polkujuoksu on oikea hittituote. Itse uskon, että selitys löytyy luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta – onhan se jo tutkittua, että metsässä liikkuminen parantaa mieltä. (https://www.mielenterveysseura.fi/fi/mielenterveys/hyvinvointi/ymp%C3%A4rist%C3%B6-ja-luonto/luonto-hoivaa-mielt%C3%A4-ja-kehoa)

 

Tänään Tuomalansuolla

Miten sitten olen päätynyt ohjaamaan lenkkejä ja mistä siihen löytyy innostus? Aluksi ihmettelin, mihin polkujuoksuohjaajia tarvitaan, kun jokainen voi halutessaan mennä metsään juoksemaan yksin tai jonkun kanssa. Muutaman kaverin kanssa juostun metsälenkin jälkeen kuitenkin huomasin, ettei kaikilla ole samanlaista suunnistus- saati muistitaitoa, mitä itselläni on. Monilta myös puuttuu uskallus lähteä yksin metsään. Itse taas nautin siitä, kun löydän uuden polun, enkä tiedä minne se vie. Aina olen kotiin kuitenkin löytänyt. Toinen syy on, että olen hyvin laumaeläin, ja mikä olisi mukavampaa kuin juosta porukassa ja tutustua uusiin ihmisiin! Ainakin itse olen löytänyt monta samanhenkistä kaveria Keski-Uudenmaan polkujuoksijoista.

 

 

Toki ryhmän ohjaaminen vaati taitoa ja suunnittelua sekä erilaisten tarpeiden huomioimista, mutta sitähän teen työkseni jo muutenkin. Siksi pidänkin tärkeänä, että vetämäni lenkit ovat ilmoitetun mittaisia ja vauhdiltaan sellaisia, että vähemmänkin metsässä juossut uskaltaa tulla mukaan. Toisaalta ohjaan mielelläni myös kovempia lenkkejä, mutta tällöin vauhdikkuudesta ilmoitetaan selvästi etukäteen. Joka tapauksessa pyrin pitämään ilmoitetusta vauhdista kiinni, jotta lenkki vastaisi mahdollisimman hyvin odotuksia.

Tammikuun alussa Riihikalliossa.

 

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X