Viikko 6 – Lumihanki 15x 30″/30″

Lumihanki-tehointervallit 15 x 30″/30″

Suurin osa maatamme on saanut valkoisen peitteen joten aloitellaan viikon harjoitus -sarjamme voimaominaisuuksia haastavalla treenillä. Kovat harjoitukset kannattaa aina tehdä hyvin verrytelleenä, eli vähintään 15 min juoksua, muutamat koordinaatioliikkeet ja joitakin kiihdytysvetoja á 60m alle ennen tähän osioon siirtymistä. Tämä harjoitus tehdään niityllä, pellolla, tien pientareella tai vastaavalla avoimella, jossa alusta on lumen alla tasainen. Lunta tulisi joka askeleella olla vähintään puoleen sääreen saakka – lumien sulettua suo sopii suorituspaikaksi.

Tässä treenissä kehitetään maitohaponsietokykyä, eli tehdään todella kovasti työtä 30 sekunnin ajan lumihangen tehdessä jalan nostamisesta rankkaa. Työvaihe on siis 30 sekuntia ja palautus 30 sekuntia ennen seuravaa työvaihetta. Älä säästele alussa, sillä 30 sekuntia on lyhyt työjakso – haluat tuntea maitohappojen jylläävään jaloissasi jokaisen intervallin lopussa. Viimeisissä toistoissa askeleen kuuluu tuntua jäykältä, mutta muista silti pitää juoksuasento ylväänä. Tee treenin loppuun kunnon verryttely sisältäen muutaman rennon kiihdytyksen, sillä muuten huomiselle lenkille lähtö tulee olemaan haastava.

Kevennetty versio sisältää vain 10 kpl 30 sekunnin toistoa.

Tämä treeni nostaa toistettaessa voimatasojasi pehmeitä polkupätkiä ja muita raskaita osioita varten. Nautonnollista happohyökkäystä!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X