Lumikenkäily polkujuoksijan talviharjoitteluun

Jännittävä aktiviteetti talviloman aikana vai säännöllinen osa talviharjoittelua? Lumikengillä saa aikaiseksi kovan ja hauskan harjoituksen.

Trailrunning Finland kävi tunturissa kokeilemassa lumikenkäilyä treenimuotona. Lumikengillä pääset liikkumaan missä tahansa maastossa riippumatta lumen syvyydestä. Reilun metrin paksuisessa hangessa uppoaa enintään 10–20 cm.

Verrattuna juoksuun kiinteillä pinnoilla lumikenkäjuoksu on raskasta ja ylämäessä joutuu kävelemään, ja sekin on uuvuttavaa. Pulssi on korkea harjoituksen aikana, koska useat suuret lihasryhmät ovat käytössä ja tarvitsevat happea. Lumikenkäillessä aika taittuu nopeasti kun on mahdollista tutkia uusia reittejä – hyvällä kelillä 3 tunnin lenkki tulee lähes huomaamatta.

Lumikengät voi helposti kiinnittää tavallisiin juoksujalkineisiin. Voit myös helposti säätää soljet kengän koon mukaan. Jos teet pitkän harjoituksen, monosuojat tai vastaavat ovat suositeltavat, jottei jalkasi palellu kylmässä lumessa. Käyttämällä sauvoja lumikenkäillessä saat entistä useamman lihasryhmän käyttöösi.

Kuva: TrailrunningSweden

Lumikenkäillessä iskut ovat vaimeampia kuin tiellä ja polulla juostessa, mikä tekee siitä ihanteellisen harjoitusmuodon polkujuoksijan talviharjoitteluun. Sitä voidaan myös verrata kesäiseen suojuoksuun.

Käyttäessäsi lumikenkiä ensimmäistä kertaa, saattaa tuntua siltä, että käytät leveämpää askellusta, mutta muutaman minuutin kuluttua tämä tunne poistuu.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X