Viikko 9: Pyramidi-intervallit 1’+2’+3’+4’+5’+4’+3’+2’+1’ /1’

Tällä intervalliharjoituksella käyt läpi omaa juoksuvauhdin skaalaasi kattavasti. Vaikka tavoitteenasi olisi maratoni on toisinaan paikallaan tehdä itsellesi ylivauhtista juoksua, jotta kisavauhti tuntuisi taloudelliselta etenemistavalta. Koita löytää pitävä alusta, jotta voit juosta rennosti. Mikäli pakkaset jatkuvat olisi suotavaa tehdä tämä treeni sisätiloissa, joko radalla tai juoksumatolla.

Verryttele 15min valitsemallasi tavalla. Aloita intervallit juoksemalla minuutin verran rennon kovaa. Palauttelujakso on kevyttä hölkkää tai kävelyä minuutin verran jokaisen työjakson jälkeen. Seuraava intervalli on 2 minuuttia ja pidennät tämän jälkeen työjakson kestoa minuutilla kunnes saavutat 5 minuuttia. Pidemmissä intervalleissa vauhti on hiukan hiljaisempi, jotta jaksat työjakson loppuun samaa vauhtia. Pyramidin loppuosalla huomaat pystyväsi kiihdyttämään vauhtia jokaisessa työvaiheessa ja kroppaan jää hyvä tuntuma harjoituksesta. Loppuun 10min verryttelyä ja jalkojen päälihasryhmien kevyttä venyttelyä.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X