Viikko 10: Vauhtikestävyysintervallit 2-3 x 10’/2′

Kuva: Antti Hakonen

Vauhtikestävyysharjoitukset (VK) ovat kaikille polkujuoksijoille, kilpailumatkasta riippumatta, olennainen osa harjoitusohjelmaa. Näillä harjoituksilla parannetaan kykyä kestää aiempaa kovempaa juoksuvauhtia pidempään väsymättä. Parhaiten hyödyn huomaa muutaman treenin tehtyään ja niistä palauduttuaan peruslenkillä taloudellisempana ja helpompana juoksuna. Kun vauhtikestävyys on puutteellinen sykkeet ja maitohappotasot nousevat nopeasti jos vähänkään nostaa vauhtiaan peruslenkkivauhdista.

Löydä oma VK-vauhtisi

On oleellista tehdä nämä harjoitukset oikealla vauhtiskaalalla, jotta tavoiteltu hyöty saavutetaan. Jos tiedossasi on aerobinen syketasosi ja anaerobinen syketasosi teet VK-harjoitukset aina näiden välissä. Tämän viikkoinen VK-harjoitus tehdään muutama lyönti aerobisen syketason yläpuolella lumipolulla. Jos sinulla ei ole sykemittaria tai et tiedä tasosi juokse sellaista vauhtia, jota jaksaisit ylläpitää yhtämittaisesti 30min. Vauhti on hyvä, jos kokonaisten lauseiden puhuminen lenkkikaverien kanssa on haastavaa. Alkuun 10-15min verryttelyä ja loppuun 10min. Tunnustele ensimmäisen 10min työjakson jälkeen 2min hölkkäpalautuksen aikana oliko vauhti sinulle sopiva jotta voit tehdä tarvittavia muutoksia seuraavaan työjaksoon. Tee 2 tai 3 työjaksoa.

Tsemppiä treeniin & kommentoikaa tähän alle miten sujui!

 

Coach Boström

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X