04:40 ylös, ulos ja lenkille!

Morjesta!

Herätyskello soi! Kello näyttää 04:40 ja könyän ylös sängystä. Olen edellisenä iltana laittanut lenkkikuteet valmiiksi ettei aamulla tarvitse etsiä ja pähkäillä niitten kanssa. Pakkaan juoksuliiviini eväät, puhelimet ja mars menoksi! Työmatkani pituus on 7 km ja pyrin hyödyntämään sitä mahdollisimman paljon treeneissäni. Arkena pystyn siis kerryttämään 70 km pelkillä työmatkoilla ja vielä on viikonloppukin edessä. Eikö olekin aika win-win tilanne? Kunto paranee, säästää bensarahaa ja vain iltapäivän lenkki vie aikaa perheeltäni. Se ainoastaan vaatii tuon hieman aikaisen herätyksen.. Jos on riittävästi tahtoa, motivaatiota ja selvä tähtäin mihin pyrkii, niin kyllä sitä jaksaa heräillä aikaisin.

Onhan tuo minun työmatkani aika tylsä. Käytännössä se on yksi pitkä 7 km suora. Hieman puuduttavaa mutta siinä voi toteuttaa hyvin erilaisia treenejä. Voisin myös juosta polkuja pitkin mutta silloin matkaa kertyisi 13 km. Pyrin ainakin kerran viikossa juoksemaan polkuja pitkin kotiin, jotta saan viikolle kaksi polkujuoksu lenkkiä. Viikonloppuna kun käyn tekemässä pitkän lenkin poluilla niin se on yhtä nautintoa. Siellä sisäinen lapseni pääsee valloilleen ja tuntuu ettei energiat lopu koskaan. En katso silloin sykkeitä tai kilsoja vaan annan mennä! Fiilistelen juoksemista ja ympärilläni olevaa luontoa. Olen yhtä metsän kanssa!

Jotta tuo tylsä työmatkani taittuisi helpommin niin kuuntelen podcastejä, musiikkia tai kirjoja. Trail Currentsin podcastit kannattaa laittaa muuten tilaukseen! Myös Jari Sarasvuon Aamulenkki podcastit on huomattu toimiviksi! Se kaveri kyllä jakaa mielipiteitä mutta itse olen aina digannut kyseisestä tyypistä. Otin juuri Bookbeatiinkin testiin kun tuli sellainen fiilis, että haluaisin lukea tai kuunnella kirjoja enemmän. Eilen aloitin kuuntelemaan Mark Mansonin kirjaa: The Subtle Art of Not Giving a F*ck. Erittäin mielenkiintoinen kirja! Välillä ei taas jaksa kuunnella pelkästään puhetta niin silloin homman hoitaa Spotify. Kuuntelen musiikkia aikalailla laidasta laitaan ja fiiliksen mukaan. Tällä hetkellä Gasellit on soinnut aika ahkerasti ja varsinkin niitten biisi ”Henkeni edestä”.

Viime viikolla aloitin treenaamisen parin viikon sairastelun jälkeen. Kevyesti liikkeelle, jotta minimoin mahdolliset jälkitaudit. Osa työmatkoista taittui fillarilla ja osa juosten. Torstaina kävinkin tekemässä Hämeenlinnan Uimahallin juoksumatolla mäkitreenin. Sain Don Validolta hyvän vinkin siihen! Ensin 5% kulmalla 1km jonka jälkeen nostetaan kulma 10% ja taas juostaan kilometri. Kyseinen matto antaa nostaa vain 15% kulmaan, jonka jälkeen palaan taas 5% ja aloitan kierroksen alusta. Tuolle kyseiselle kierrokselle kertyy nousumetrejä 300m eli verttitonnin saa aika iisisti ja nopeasti kasaan. Perjantaina oli viikon ainoa lepopäivä ja lauantaina sitten hiihdettiin. 10km pertsaa ihan rauhassa ja nautiskellen. Sunnuntaina kävin juoksemassa poluilla vajaan 10km jonka jälkeen 5km vk maantiellä ja loppuun 2km rauhallista pk.

Lauantain hiihto ei näy kuvissa eli 1h 5min sen kohdalle.

Sain siis kasaan ihan hyvän treeniviikon. Saldona 7h liikuntaa, 39,6 km juoksua, 28km pyöräilyä ja 10km hiihtoa. Tällä viikolla olenkin juossut joka päivä töihin ja viikonloppuna ajattelin mennä poluille juoksemaan semipitkiksen.

Hyvää viikonloppua kaikille!

-Henry

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

2 Kommentti(a)

  1. Henry Aalto

   Ensimmäinen kierros:
   5% 9km/h
   10% 8km/h
   15% 7km/h
   Toisella kierroksella tiputan jokaisessa kulmassa vauhtia 1km/h

Kommenttikenttä on suljettu.

X
X