Viikko 11: Pitkä lenkki kiihtyvänä

Maratonpiireistä tuttu 30+ harjoitus sopii polkujuoksijoillekin maniosti pitkiin kisasuorituksiin valmistavana harjoituksena. Tämä on rankka harjoitus, joka vaati ohjelmaan pari kevyempää päivää palautumisen varmistamiseksi.

Juostaan normaalin pituinen pitkä lenkki, mutta kiihdytetään vauhtia viimeisen 20 minuutin aikana, niin että vauhti muistuttaa puolimaratonin mittaisen kisan vauhtia. Tämä harjoitus toimii myös hyvänä tekniikkaharjoituksena polkujuoksijalle, joka kohtaa polun juurakot, lammikot, kivet ja muut haasteet väsyneenä kovassa vauhdissa. Lumi tuo omat haasteensa tälle harjoitukselle, joten kaikkien on turha haaveilla 30km:n täyttymisestä, vaikka harjoituksen nimi tuleekin siitä. Jos sinulla on seikkailunhalua lähde juoksemaan umpimetsään seuraten eläinten jälkiä. Esimerkiksi peura osaa valita hyvät väylät, jolle myös polkujuoksija mahtuu tutkimusmatkalle.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X