Viikko 12: Minuutin kaveri-intervallit

Vaikka olemme edelleen perusharjoituskaudella kannattaa syke ajoittain nostaa maksimiin. Tee tämä harjoitus hyvin levänneenä ja mieluiten iltapäivällä jolloin kropan hormonit ottavat paremmin vastaan kovempaa treeniä. Auringon paistaessa saat myös mukavan buustin mielialaasi kirkkaassa päivänvalossa tehtävästä harjoituksesta. Tällä viikolla tehdään 1 minuutin intervalleja, jota seuraa 30 sekuntia kävelypalautusta. Työjaksolla yrität pysyä 90% maksimisykkeestäsi, eli toisin sanoen juokset kovaa. Lyhyen palautusjakson aikana syke ei ehdi laske kovinkaan paljoa, joten treeni on erittäin kovatehoinen, mutta lyhytkestoinen. Alustaksi sopii parhaiten tampattu polku.

Kaveri-intervallit

Kuva: Antti Hakonen

Koita houkutella mukaan kaveri(t) tähän treeniin, sillä treenin voi toteuttaa niin että eritasoiset juoksijat starttaavat samasta paikasta samaan suuntaan – palautuksen jälkeen seuraava intervalli juostaan takaisin lähtöpisteeseen. Näin juoksijat ovat vuorotellen takaa-ajaajina ja takaa-ajettavana! Jokainen voi tehdä harjoituksen juuri niin kovaa kuin haluaa. Alkuun 15 min verryttelyä ja 10 min loppuverryttelyä venyttelyineen – tehokas 40 minuuttia!

Jos haluat pidentää harjoitusta, voit tehdä toisen sarjan 10 x 1’/30” palauteltuasi 3 min ensimmäisestä. Tuplasarjalla treeni merkitään 2 x 10 x 1’/30” /3’. Nautinnollista maitohappohyökkäystä!

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X