Espoo Trail Run – Havu ja Lahtinen voittoihin talviosakilpailussa

Espoon keskuspuistossa juostava Espoo Trail Run (ETR) pyörähti käyntiin talvisissa olosuhteissa. Lumisilla poluilla Espoon polkujuoksukauden avasi 129 juoksijaa.

Espoo Trail Run juostiin lumisissa olosuhteissa. Kuva: Ville Pakkanen

Naisten 14km matkan voittoon juoksi Espoon Akilleksen Paula Havu kaksi minuuttia ennen Triathlon Suomi Racing Teamin Mirka Vahteraa. Kolmanneksi juoksi Salomon Suuntoa edustava Jaana Mononen.  –Tänään kulki hyvin. Juoksimme Jaana Monosen kanssa pienen harhalenkin. Suunnistaja lähti peesaamaan ja peesaaminenhan ei kannata. Reitti oli kuitenkin hyvin merkitty. Reitti tuntui nopealta ja siksi tuo ylimääräinen lenkki hieman harmitti. Tämä oli ensimmäinen tämän vuoden polkujuoksukisa, kertoo Lontoon maratonille tähtäävä Havu.

Miesten pitkällä matkalla ylivoimaiseen voittoon juoksi reittiennätystä tavoitellut suunnistaja Tuomo Lahtinen. – Tämä juoksu oli yksi kevään tavoite. Olisin halunnut lähteä paukuttamaan reittiennätystä, mutta keli ei antanut myöten. Pohja oli haastava, osin jäinen, pehmeä ja epätasainen. Ei kuitenkaan suunnistajalle mikään paha alusta totesi, totesi Tuomo Lahtinen kilpailusta ja keskuspuiston talvisista poluista.

Tuomo Lahtinen pitä ylivoimaisesti kovinta vauhtia, Kuva: Ville Pakkanen

Lyhyemmällä 7km matkalla sarjavoittoihin juoksivat Elina Finnilä ja Espoon Akilleksen Ville Vierimaa. – Hiihtoa ja retkiluistelua on tullut talvella harrastettua ja tämä oli talven ensimmäisiä juoksutaipaleita – ihan mukavaa oli! Paikka paikoin oli liukasta, mutta ei haitannut, totesi Finnilä. – Aika pahalta tuntui, sillä lähdin hieman liian kovaa, totesi miesten sarjan voittaja Ville Vierimaa. – Suunnitelmissa on juosta tänä vuonna ETR:n kaikki 7km kilpailut suunnistamisen ohessa, lisäsi Vierimaa. Nuorten sarjoissa voittoihin juoksivat Maijukka Hanhijärvi ja Eemi Vaherlehto.

Espoolaista polkuriemua, Kuva: Keijo Lehtimäki

Espoo Trail Run-polkujuoksusarja koostuu neljästä eri vuodenaikana juostavasta kilpailusta. Seuraava ETR osakilpailu juostaan 12.5.2018.

Tulokset

 

Teksti: Tero Uusitalo

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X