ATM Mökkiultra 4.0

Kuva: Antti Nousiainen

Pitkäperjantaina tuli vietettyä aikas pitkä aika poluilla. Olin Lahdessa juoksemassa Ultimate Direction Suomen järkkäämän ATM Mökkiultra 4.0. En ole ollut aiemmin mukana järkätyillä mökkiultrilla, joten lähdin rotsi auki liikkeelle. Ilmoittautumissivuilla kävi ilmi, että loopin pituus on noin 4,5km ja nousua kertyy 260m per kierros. Edessä olisi siis melko mäkinen ”kisa”.

Herätyskello soi vähän yli kuusi ja väsytti aivan saakelisti. Onneksi olin katsonut edellisenä iltana kaikki kamat valmiiksi, jotta kun heräilen ihan zombina niin muistan ottaa kaikki mukaan. Eväät jääkaapista ja tien päälle! Aurinko alkoi nousemaan ja heti tuli sellainen fiilis, että tästä päivästä tulee hieno. Matkalla koukkasin kyytiini kaksi sandaalisankaria aka Antin ja Pasin. Kaverit juoksevat 98% lenkeistään Luna-sandaaleilla. Nostan heille hattua perjantai päivän suorituksesta! Ei tulisi ensimmäisenä mieleen lähteä tuolle reitille sandaaleilla tai saatikaan lähteä juoksemaan UTTF läpi? Itse päätin lähteä liikkeelle Vivobarefootin Primus Trail SG kengillä joihin oli laitettu nastat kiinni. Kenkävalintani oli oikea. Reitti oli alkuun sohjoista mutta yli 5 kierroksen jälkeen lumen alta alkoi paljastumaan jäisiä kohtia.

Tapahtumanjärjestäjä, reittimestari ja kova luu Toni Tiainen

Reittimestari Toni Tiainen piti ennen lähtöä lyhyen infon ja kello 09.00 aloitimme juokseminen. Aamulla oli -13 astetta pakkasta mutta onneksi keli lämpeni iltaa kohden. Ensimmäisellä kierroksella polut olivat melko kapeita ja hankalia juosta. Onneksi polut paranivat loppua kohden. Viimeisellä kierroksellani oli jo kunnon baanaa mitä pystyi juoksemaan. 5 ensimmäistä kierrosta mentiin noin 45min tahtia kun väliaika oli 4h 3min. Sen jälkeen päätin siirtyä ns. tasatunti lähtöihin. Pyrin siis juoksemaan reitin ja huoltamaan itseni kuntoon ennen kuin seuraava tunti alkoi. Se oli mahtava idea sillä pystyin ottamaan rennosti ja huoltaa itseäni rauhassa. 10 kierroksen väliaika oli 8h 53min eli tahti hieman hidastui tasatunti ideani takia mutta olo sen kuin parani. Kroppa toimi tosi hyvin ja ruoka maistui. Huoltokassista löytyi geelejä, karkkia, pari energiapatukkaa, energiajuoma, banaania, urheilujuomaa ja nyt oli testissä sushi. Se kyllä toimi erittäin hyvin. Oli helppoa syötävää ja mukavasti täytti mahan. Myös ruuansulatukselle tosi kevyttä kun vertaa esimerkiksi joidenkin suosimaan metukkaleipään..

9h ja 47min jälkeen lopetin juoksemisen. Tarkoitus oli kylläkin edetä koko 12h ajan mutta muutin mieleni viimeisillä kierroksilla. Oli niin hyvä fiilis päivästä ja kropasta, joten en halunnut lopettaa huonoihin kierroksiin. Toinen tavoitteeni oli juosta ”kisan” pisin matka ja sen teinkin. Tuntui huvittavalta kun etenin alle 10h vain 52km. Viimeksi kun juoksin 50km niin aikaa kului vaan 4h 18min. Silloin nousua taisi kertyi ehkä yhden mökkiultran kierroksen verran eli 260m. Kisapaikalta löytyi myös sauna mikä olikin ollut koko päivän päällä. Juoksemisen jälkeen kylmä olut(tietysti alkoholiton) ja saunominen tuntui aika hyvältä. Sen jälkeen oli mukava hypätä ratin taakse ja lähteä takaisin kohti Hämeenlinnaa.

Kuva: Antti Nousiainen

Eilisen päivän lepäilin ja touhusin perheen kanssa. Tänään ajattelin käydä juoksemassa max. 5km fiilistely lenkin ja availla paikkoja.
Sori, mun piti kirjoittaa minun viime vuoden KK-kisasta mutta pidän teitä vielä hetken jännityksessä.

Kuvia tapahtumasta löytyy TÄÄLTÄ!

Keep On Running!
-H

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X