Viikko 15: Vauhtileikittely

Tällä viikolla ohjelmassa on vauhtileikittely. ”Leikki”, sen takia että vaikka kyseessä on intervalliharjoitus työosioiden ja palautusosioiden pituus ei ole ennalta määritelty.

 

Tunnin mittaisen lenkin aikana vaihdellaan vauhtia omien tuntemusten ja maaston vaihtelun mukaan. Teho pyritään työosioissa pitämään vauhtikestävyyden teho-alueella, eli niin että hengästyt mutta tunnet vain vähän maitohappoa lihaksissasi. Harjoitus juostaan kestolenkkinä ilman seisoskelutaukoja – vähennät kuitenkin palauttelun ajaksi vauhtia huomattavasti ja voit tarvittaessa kävellä palautuksien aikana, jotta sykkeesi laskee alle 120 lyöntiä minuutissa. Harjoituksen ensimmäinen 10 minuuttia juostaan kevyesti, kuten myös viimeinen 10 minuuttia. Väliin jäävän 40 minuutin aikana määrittelet itse työ- ja palautusjaksojen pituudet, kuitenkin niin että työtä on enemmän kuin palautusta. Voit halutessasi käyttää ylä- ja alamäkiä työjaksoina ja tasaiset pätkät palautteluun.

Tässä harjoituksessa on tärkeä kuunnella omaa kehoa ja vältettävä liian kovaa rasitusta. Viikon muillakin lenkeillä pitää pystyä juoksemaan hymyssä suin!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X