Monipuolista harjoittelua

Takapihalta lähtevä polku

Jäät sulaa

Hiljaiseloni täällä blogissa on johtunut yksinkertaisesti siitä, että töitä ollut todella paljon ja väli hetket ovat lähinnä menneet nukkuessa. Onneksi nykyisin uskallan olla itselleni armollinen ja nukkua päivällä, jos siltä tuntuu. Kroppa kuitenkin tarvitsee fyysisen rasituksen vastapainoksi lepoa, ja jos ei sitä tule tarpeeksi alan hyppiä seinille.

Pikkuhiljaa alkaa olla jumppa kausi paketissa, ja työni siirtyvät yhä enemmän ulos. Aamulla heräsin vesisateeseen, mutta ensimmäinen ajatukseni ei ollut: ”apua kaikki työt tänään ulkona” vaan ihanaa pölyn määrä vähenee! Kelihän on aina pukeutumiskysymys.

 

Töiden monipuolisuus on herättänyt minussa ajattelemaan yhä enemmän sitä, että harjoittelu ja urheilu on nykyisin yhä enemmän yksipuolisempaa ja suppeaa. Lapsien pitää jo nuorena valita oma ”pää laji” ja valitettavan monilla aikuisillakin liikunta on muutaman lajin varassa. Yksipuolinen harjoittelu johtaa väistämättä jossain vaiheessa siihen, että joku paikka pettää, jos ei muu niin pää.

Juoksu on kuluttava harrastus, jossa jalat ovat kovalla työllä. Poluilla juokseminen on iskutukseltaan ystävällisempää jaloille, kuin esimerkiksi asfaltilla juokseminen. Poluilla juokseminen taas rasittaa tiellä juoksemista enemmän nilkan seudun lihaksia ja jänteitä. Juoksun rinnalla pitäisi vähintäänkin harrastaa kehonhuoltoa esimerkiksi venytellen tai foamrollerilla rullaillen. Ja välillä ei olisi huono kokeilla rohkeasti jotain muutakin lajia: pääseehän poluille myös pyörällä tai kävellen jolloin iskutus on juoksua pienempi ja näin ollen säästät jalkoja. Monipuolinen harjoittelu tukee myös juoksua ja auttaa pitämään mielenkiintoa yllä. Ainakin itse tykkään lisäksi pyöräillä, uida, vesijuosta, hiihtää sekä käydä pitkillä kävelyillä koirani kanssa. Otahan haaste vastaan ja kokeile jotain uutta kesällä!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X