Megakiireinen viikko

Viime viikko oli yhtä juoksua ja ei pelkästään sitä oikeata juoksua. Aloin jo maanantaina miettimään, että millainen treeniviikko tästä tuleekaan. Voi olla, että hieman stressailin asiasta ja siinä vaiheessa kyllä vedin käsijarrua. Ei tästä hommasta pitäisi murehtia vaan pelkästään nauttia ja rentoutua. Tiesin mikä aiheutti tämän fiiliksen. Karhunkierros 160km kisa! Aloin murehtimaan omia treenejäni ja epäilemään asioita. Aika nopeasti tein itselleni selväksi sen, että tämä on vain yksi viikko ja, jos tämä menee heikommin niin on ainakin lepäilty. Ei koko homma yhteen viikkoon kaadu, kun kuitenkin makoilin helmikuussa melkein kolme viikkoa…

Parina päivänä en pystynyt hyödyntämään työmatkojani jolloin heti tippui helpot kilsat pois. Se meinasi siis iltalenkkejä. Siinä vaiheessa kun olen saanut molemmat lapset nukahtamaan kainalooni niin ei hirveästi kiinnostaisi lähteä sieltä pois. Tiedän kuitenkin, että treenata pitäisi. Muutama muutos treenisuunnitelmaan ja saatiin pari vauhdikasta lenkkiä illaksi. Ei menisi niin kauaa lenkillä ja voisi jopa keretä hetken röhnöttämään sohvalla.

Yhtenä päivänä kun piti mennä autolla töihin niin heräsin yhtä ajoissa kuin normaalisti. Auto työpaikan pihaan parkkiin ja lenkille. Oli outoa ajella autolla töihin kun en ole tänä vuonna mennyt kuin muutaman kerran. Matkat on taittunut niin leppoisasti juosten tai fillarilla. Perjantaina kun mentiin kyläilemään niin juoksin sieltä kotiin. Pyrin siis hyödyntämään muutkin siirtymät kuin pelkät työmatkat. Toissapäivänä oli muuten aivan mahtava lenkki! Vaimoni fillaroi pyöräkärryn kanssa ja minä juoksin rattaiden kanssa. Hyvä tapa viettää aikaa yhdessä ulkona ja samalla hoitaa lasten päiväunet. Reissusta kun päästiin kotiin niin jatkoin matkaani yksin kohti Aulangonvuorta. Vuorossa olisi ensimmäinen mäkitreeni ulkona. Verttitonnia lähdin hakemaan ja sen sain kasaan kun juoksin 13 kertaa mäen ylös. Oli ehkä hieman puuduttavaa hommaa mutta minkäs teet.

Nyt on viikko paketissa ja siitähän tuli ihan hyvä. Ihan turhaa stressailin asiasta viikko sitten. Kilometrejä kertyi 84km, 8h 42min ja nousua 1478m. Hieman piti nähdä enempi vaivaa ja miettiä milloin juoksisi. Motivaatiota ja halua kun löytyy tarpeeksi niin silloin löytyy myös aikaa treenaamiselle. Tämä viikko onkin onneksi hieman rauhallisempi ja tähtäänkin yli 100km viikkoon. Katsotaan kuinka käy!

Keep On Running

-H

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X