Viikko 16: Ploggingkiihdytykset

Plogging-sana tulee sanojen ”plocka” ja ”jogging” yhdistämisestä eli tarkoittaa juoksua, jonka lomassa poimitaan matkan varrelle osuvat roskat. Nyt kun hanget sulavat esiin ilmestyy kaikki talven aikana hylätyt karkkipaperit, pullot, pillit suun muut epämääräiset maassa lojuvat varusteet ja riekaleet.

Tämän viikkoinen harjoitus on kokonaisvaltainen kehon treeni. Lähde lenkille itsellesi tutulle polulle tai tielle ja varustaudu hanskoilla ja repulla. Jokaisen poimitun roskan saatuasi reppuusi kiihdytät terävästi noin 10 sekuntia takaisin vauhdikkaaseen menoon ikään kuin kiitokseksi hyvästä teostasi. Kumarrukset roskien perään ovat hyvä voimatreeni, jota kiihdytykset säestävät. Ploggaa yhteensä 1-1,5 tuntia ja tyhjennä saaliisi lopuksi asianmukaiseen kierrätysastiaan.

Tässä treenissä aiheutat paitsi itsellesi hyvän mielen, myös yhteiskunnalle hyvää. Ja seuraavalla kerralla sinullakin on puhtaampi lenkkimaisema!

PS: Mikäli kamera on mukana lenkillä tägää kuvasi #plogging #trailrunningfinland

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X