2017 vs 2018

Tällä viikolla tuli täyteen yksi tämän vuoden tavoitteista. Ennen Karhunkierrosta oli tarkoitus saada kasaan 1000km juoksua. Olen aika iloinen kun sain sen näin aikaisin kasaan ja vielä ilman mitään vaivoja. Helmikuukin meni ihan penkin alle kun sairastelin melkein 3 viikkoa. Olisi ollut siis mahkuja saada tuo 1000km raja rikki jo viime kuun puolella. Parempi näin päin! Harmitti kun jäi helmikuun kotirataultra välistä. Olisin mennyt suorittamaan sen poluille mutta mökkiultra pelasti tilanteen. Se oli hyvä treeni KK ajatellen. Katsotaampa miten treenit meni vuosi sitten ja mitenkä nyt!

Tammikuussa tein paluuta telakalta. Aloitin treenaamisen hiihtämällä ja muutamilla kävely/juoksu lenkeillä. Sain kasaan 45km hiihtoa ja 16 km juoksua. Helmikuussa jätin hiihdon pois ja keskityin juoksemiseen. Kuun lopulla tuli myös juostua 50km lenkkikin. Kilsoja kertyi silloin 116km. Maaliskuussa sitten lisäiltiin vähäsen määriä ja sainkin 156km kasaan. Huhtikuussa juoksin Aulangon hölkän jonka jälkeen menikin paikat ihan jumiin. En ollut juossut juuri yhtään kova vauhtisia lenkkejä. Ei siis ollut ihme kun kroppani meni ihan totaalisesti jumiin. Hyvä kisa ja vielä parempi opetus! 97 km kuukausi ei luonnut luottoa ensi kuussa juostavaan KK 80km matkalle. Sain 4 kuukauden aika kasaan 385km. Ensimmäinen täysi juoksuvuoteni alkoi siis aika tahmeasti.No, katsotaanpa miten treenit on mennyt tänä vuonna!

Näyttää hieman erilaisemmalta, vai mitä? Viime vuosi laitettiin pakettiin terveenä ja hyvillä fiiliksillä. Tammikuussa pistettiin tossua toisen eteen ihan hyvällä tahdilla. Kotirataultrakin taittui mukavasti aikaan 4h 18 min. Tällä hetkellä se on kauteni kovin suoritus. En olisi uskonut, että pystyn juoksemaan 50km tuohon aikaan. Kilometrejä kertyi 324km ja samalla uusi kuukausi enkkani. Helmikuussa influenssa sai minut kouriinsa ja tuli lepäiltyä 3 viikkoa. Tosi kevyesti liikkeelle ja onnistuinkin välttämään jälkitaudit. 102km kertookin ettei paljoa tullut juostua. Maaliskuussa palattiin treenaamisen makuun ja yksi ultrakin tuli juostua. Erittäin hyvä kuukausi ja kilsoja kertyi 361! Taas paukkui uudet kuukausi enkat. Tuli hyvä fiilis kun viime kuukausi oli mennyt vähän kehnosti. Tämä kuukausi eli huhtikuu on vielä kesken mutta tämäkin kuukausi näyttäisi menevän aika vahvasti. Kasassa on nyt 255km ja vielä on päiviä jäljellä.

Jotkut mittaavat kulutettua aikaa ja jotkut taas kilometrejä. Se kumpi on parempi niin en osaa sanoa. Pidän aina maltin mukana näissä hommissa. Barefoot juoksemisessa se onkin erittäin tärkeätä. Kuuntelet jatkuvasti kroppaasi ja menet sen ehdoilla. Jos käytät hyvin vaimennettuja kenkiä niin et välttämättä heti huomaa pieniä vaivoja. Jatkat kilometrien keräilyä ja kohta huomaatkin, että pienestä vaivasta on tullutkin iso. Monesti ajatellaan myös, että barefoot juoksemisella rikkoo paikat. Kyllä rikot, jos et kuuntele kroppaasi ja väkisin kiellät kehosi viestit. Kun taas lähdet rauhassa liikkeelle niin vahvistat vain jalkojasi ja saat jokaisen pienenkin lihaksen käyttöösi. Tämä on vain minun mielipiteeni ja näkemykseni asioista 🙂 Suosittelenkin jokaista kokeilemaan kesällä lenkin päätteeksi hölkkäilyä nurmikolla paljain jaloin.

Keep On Running

-H

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X