Vapunpäivän polkujuoksu Tampereella – Topi Anjala Inov-8 Trail Cupin nopein

Tampereen Inov-8 Trail Cup on Suomen alkuperäisin ja suosituin polkujuoksusarja, jossa viidessä osakilpailussa juostaan viikoittain lyhyehköjä 5-7 kilometrin reittejä. Tapahtumat toimivat joko kokonaisuutena tai myös yksittäisinä oivina valmistavina harjoituksina kesän pidempiin polkujuoksuihin kuten Buff Trail Tourin kisoihin.

Tampereen Inov-8 Trail Cup polkaistiin käyntiin vapunpäivänä Kaupin urheilupuiston kevätsateen kastelemilla poluilla. Lähtö ja maali sijaitsivat Kaupin upouuden Sports Centerillä, josta tälle vuodelle uusittu reitti suuntasi Tuomikalliolle ja Näsijärven rantaan. Mahtuipa reitille myös sääolosuhteisiin sopiva lumiosuus, kun loppumatkalla reitti kulki tykkilumikasan vierestä.

Apeasta säästä huolimatta mukaan uskaltautui tasan sata osallistujaa, joista osa oli järjestäjille tuttuja kasvoja ja ilahduttava osa myös uusia innokkaita polkujuoksun kokeilijoita. Nopeinta vauhtia kuuden kilometrin reitillä piti KooVeeta edustava Lauantaisen Tiomila –viestin kolmonen Topi Anjala ja naisissa samaa seuraa edustava Miia Niittynen.

Ensi viikolla polkujuostaan Trail Cupin merkeissä Pirkkalassa, Toivion koululla, jossa yleensä varsin kalteva alusta vaihtelee pinnaltaan nopeasta latupohjasta kivisiin ja teknisiin metsäpolkuihin. Neljä seuraavaa toukokuun tiistaita tarjoavat siis oivan mahdollisuuden tutustua polkujuoksuun matalalla kynnyksellä melko lyhyillä ja hyvin merkatuilla reiteillä sekä mahdollisuuden voittaa arvonnassa itselleen vaikka kassillisen uunituoretta Mikon Leipää.

Tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X