Mitä nyt sitten?

29.4 lähdin oudoilla fiiliksillä lenkille. Olin samaan aikaan onnellinen ja hieman surullinen. Tein silloin valmistavan treenin Nutsin Karhunkierroksen 160km kisalle. Tuntui kuin tämä olisi ollut viimeinen ”kunnon” lenkki ennen kisaa. Käytännössä pistin ”treenikauden” pakettiin ja nyt alkaisi kisakausi. Olin onnellinen, koska olin saavuttanut tavoitteeni ja vähän päällekin. Huhtikuun treenit meni hyvin ja olin säästynyt vaivoilta. Väsymys alkoi vähäsen painamaan mutta sen kanssa voi elää 😀 Valmistavan lenkin jälkeen tulikin aika tyhjä olo. Juoksin 51km leppoissaa vauhtia ja kaikki toimi niin kuin pitääkin. Mietin juurikin, että mitä nyt sitten? Herkistellään muutamat viikot ja valmistaudutaan kisaan? Voi ottaa rennosti ja pitää lepopäiviä. Osaanko mä tehdä niin? Pakkohan se on etten juokse itseltäni jalkoja alta. Jotkut juoksevat koviakin kilsoja vielä viikkoa ennen kisaa mutta kun kyseessä on minun toinen yli 100km kisa niin pelaan varman päälle.

Viime viikolla rötväilinkin oikein kunnolla. Pidin 3 lepopäivää ja olin jopa hieman odotellut niitä. Viikon aikana juoksin 7h 16 min ja sain kasaan 64,7km. Juoksin työmatkat parina päivänä ja eilen kävin  kaverin kanssa vetämässä Aulanko Tower Trailin kimppalenkin. 23km tuli juostua nätissä kelissä ja maisemissa. Olin asettanut viikon tavoitteeksi 70-80km eli hieman jäi vajaaksi. Ajallisesti ihan onnistunut treeniviikko. Tällä viikolla olisi tarkoitus juosta saman verran mutta vain poluilla. Pientä totuttelua ja mäkien tunkkailua. Vielä 18 päivää kisaan ja se tuntuu tällä hetkellä ikuisuudelta. Haluaisin päästä jo lähtöviivalla ja aloittaa matkani. Nyt vain pitää pitää pää kylmänä ja ottaa mahdollisimman rennosti.

 

Ai niin! Viikonloppunu on kauteni ensimmäinen kisa. Lahdessa järjestetään RedBull400 juoksu ja pakkohan se oli sinne osallistua! Mäkihyppyrinteen ylös juokseminen kuulostaa hyvältä idealta. Karsinnoista 80 nopeinta juoksijaa pääsee finaaliin ja sinne olisi tarkoitus päästä. Saa nähdä kuinka pahasti maitohapot iskee jalkoihin ja miten kestän niitä. Hauska kisa siis tulossa ja teen siitä varmasti rapsan tänne!

Keep On Running

-H

 

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X