Vilkas viikonloppu poluilla

 

Kuluneena viikonloppuna lämpö nousi paitsi ilmassa myös monen paidan sisällä, kun peräti viidellä paikkakunnalla pitkässä maassamme juostiin polkujuoksukisa. Lisäksi ainakin La Palmalla ja Espanjassa oli kovia menijöitä sinivalkoisissa väreissä liikkeellä.

MM-kilpailut Penyagolosassa

Espanjalaista polkujuoksumaisemaa. Kuva: Andrés Nunez

Polkujuoksun MM-kisoissa Espanjan Castellónin maakunnassa oli hyvä suomalaisedustus mukana. Kilpailumatka 85km oli monelle suomalaisjuoksijoista uran pisin, mutta varsinkin kilpailuolosuhteet aiheuttivat joukkueelle isot haasteet. Kuumuus koetteli ja energian ja nesteen imeytymisen kanssa oli ongelmia.

Juuso Simpanen ehti suomalaisjuoksijoista vikkelimpänä Sant Joan de Penyagolosan vuorella sijaitsevaan maaliin, mutta Tomi Halme oli vain muutaman askeleen päässä. Ensikertalainen Simpasen aika 10:35 riitti sijalle 71, Halme oli 73 (10:35). Tomi Mikola paransi viime vuoden sijoitustaan ollen 94 (10:54). Markku Kouva oli 122 (11:23) ja Jere Nurmi 133 (11:39). Kai Langel ja Jussi Nokelainen joutuivat keskeyttämään. Suomen joukkue sijoittui sijalle 21., ja tavoitteena ollut Ruotsin päihittäminen onnistui, koska vain kaksi ruotsalaisjuoksijaa selvisi maaliin saakka!

Eija Hartikainen oli naisten sarjan 90 ajalla 13:50, Irina Nousiainen joutui jätäämään kilpailun kesken. Kilpailun voittoihin juoksivat kokenut Luis Alberto Hernando (Espanja) ja Skyrunning-kisoja kolunnut Ragna Debats (Hollanti).

Havu ja Valido 14km nopeimpia Espoo Trail Run –polkujuoksusarjan toisessa osakilpailussa

Espoo Trail Run –polkujuoksusarjan toinen osakilpailu juostiin Espoon keskuspuistossa  lämpimässä kesäsäässä äitienpäivän aattona. Pidemmällä 14km matkalla nähtiin tuttuja nimiä voittajina. Naisten 14km matkan voittoon juoksi edellisen osakilpailun tapaan Espoon Akilleksin Paula Havu selkeällä erolla ennen Hanna Vuorelaa ja Iida Elomaata. Miesten vastaavan matkan voittoon kiirehti Hoka One One Teamin Toni Valido alittaen tunnin ajan yhdellä sekunnilla. Toiseksi sijoittunut Antti Mäkinen jäi Validolle runsaan minuutin. Kolmanneksi sijoittui Pontus Backlund.

Don Valido lentää. Kuva: Mikko Piispa.

Jalkavaivoista kärsinyt Valido oli tyytyväinen juoksuunsa. – Ihan hyvin juoksi kulki siihen nähden, että tämä oli ensimmäinen kunnon juoksuviikko ”telakan” jälkeen. Toinen rundi meni hieman hölkkäilyksi, kunnes huomasin, että on mahdollisuuksia tunnin alitukseen. Transgrancanaria -juoksun jälkeen olen pystynyt juoksemaan 20km viikossa. Fillaria, kävelyä ja crosstraineria olen harjoitellut 10 tuntia viikossa. Siihen nähden yllättävän hyvin meni, totesi Karhunkierrokselle tähtäävä Valido kilpailusta ja harjoitteluhaasteistaan.

Myös Karhunkierrokselle tähtäävä Paula Havua harmitteli voitosta huolimatta pientä tukkoisuutta. –Varmaan Lontoon maraton ja flunssa painoi hieman, mutta hieno tapahtuma jälleen kerran! Polut olivat kuivat muutamaa pientä mutakohtaa lukuun ottamatta, kertoi Havu tuntemuksistaan ja reitistä.

Naisten 7km voitosta käytiin päivän tiukoin taistelu, joka päätyi lopulta Salla Laitisen 14 sekunnin voittoon Aira-Maarit Mantsisesta. – Kilpailu sujui kaksijakoisesti, sillä aloitin aika reippaasti ja jouduin hidastamaan 1,5km kohdalla. Siinä Mantsinen sai minut kiinni. Yritin pitää rauhallista vauhtia. Neljän kilometrin kohdalla Mantsinen meni ohi jäinkin jo hänestä vähän. Lopussa pystyin kiristämään ja viimeisessä ylämäessä sain puristettua ohi, totesi suunnistusta päälajinaan harrastava Laitinen. Vähemmän metsässä ja poluilla juossut Mantsinen piti reittiä mukavan vaihtelevana. – Alamäissä puuttuu rohkeutta. Ylämäissä yritin säästää energiaa ja juosta teknisesti. Herkkyyttä tarvitsin lisää viime viikolla tehdyn mattotestinkin mukaan, kertoi Espooseen muuttanut Mantsinen.

Miesten 7km voittoon juoksi Espoon Akilleksen Tero Uusitalo ennen Samuli Ketolaa ja Ville Koskea. Nuorten sarjojen 3km voitot menivät Espoon Suunnan Anton ja Silva Kempille.

Espoo Trail Run -polkujuoksusarja koostuu neljästä osakilpailusta. Kolmas osakilpailu juostaan 16.8.2018.

Tulokset

SisuXtrail Itä-Uudenmaan kauniilla kalliolla

Lapinjärvellä, Itäisellä Uudellamaalla nautittiin 12.5. aurinkoisessa kelissä polkujuoksusta peräti neljällä eri kisamatkalla. Osallistujia ensimmäistä kertaa  järjestettävässä tapahtumassa oli noin 200.

Länsi-uusimaalaista kalliota

8km:llä nopeimpia olivat  Sebastian Wallen (45:13) ja Katarina Teuri (48:05). 21km:llä Mikael Fabritus juoksi polkujuoksupuolimaratonille hyvän ajan 1:29, jättäen maajoukkuesuunnistaja Otto Simosasta 6 minuuttia. Naisten sarjassa Maria Boberg oli nopein ajalla 2:25. Hannu-Pekka Pukema juoksi 30km:n miesten sarjan voittoon ajalla 2:34, Carina Lund voitto naisten 30km:n ajalla 3:26. Kilpailussa oli myös tarjolla 68km:n sarja, jonka 15 juoksijaa läpäisi, nopeimpina Mikko Eklund (6:43) ja Cristina Sundelin 10:27.

Tulokset

Länsikeskus Trailissa kukkulajuoksua

Turku Trail Cup jatkui Länsikeskus Trailin merkeissä, tutun laadukkain järjestelyin. ”Kuninkojan kukkulajuoksun” kunkku oli lyhyellä matkalla Antti Vainio ja pitkällä Mika Luoto, mutta kumpikin voitti vasta hikisen taistelun jälkeen. Kuningattaria oli lyhyellä matkalla Milka Reponen ja pitkällä matkalla Eline Luhta.

Tulokset

Oulu Trail Cup päätökseen Rantakylässä

Oulu Trail Cupissa juostiin viimeinen osakilpailu Rantakylässä, jossa kolmen kilpailun sarjan voittajaksi selvisi Markku Nikkanen täydellä pistepotilla. Naisten puolella Sirpa Lappalainen puristi toisen voittonsa myöten kokonaiskilpailun voittoon.

Tulokset

Simsiö Trail Runissa kiivettiin lakeuksien kummajaiselle

Simpsiö Trail runissa pidettiin hyvää vauhtia kun Samu Heiska kellotti 21km:n matkalla voittoajaksi 1:24. Naisten sarjassa Minna Impola ehti selvästi alle kahden tunnin. Yhteensä eri sarjoissa 68 kilpailijaa kirmaili lakeuksien sinisellä köyryllä – Simpsiövuorella.

Tulokset

Evoc Run Rajamäen metsissä

Rajamäellä kisattiin pienimuotoinen 30km:n polkujuoksu Evoc Run maastopyörätaphtuman yhteydessä. Reittiä kehuttiin Etelä-Suomen hienoimmaksi, joten sopii mennä kokeilemaan! Tulokset tämän vuoden kilpailuista ovat vielä hukassa.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X