Viikko 20: 20-30min Vauhtikestävyys

Viime viikon tonnit vedot maistuvat allekirjoittaneella hyvin, mutta vauhdikas juoksu tuntui pohkeissa vielä usean päivän kuluttua. Yksi urani varrella tarttuneesta harjoitusfilosofiani peruspilareista on, ettei tehdä kahta saman tehoalueen harjoitusta samalla viikolla. Kroppa tarvitsee erilaisia harjoitusvasteita kehittyäkseen. Samanlaisia harjoituksia toistettaessa on riskinä että lihakset menee jumiin. Vastapainoksi viime viikkoiselle harjoitukselle teemme tällä viikolla vauhtikestävyysharjoituksen. Tämä harjoitus parantaa oikein toteutettuna kykyäsi juosta vauhdikkaasti pidempään. Alle vuoden juoksua harrastaneet juoksevat 20min, kokeneemmat juoksijat 30min.

Alkuverryttelyksi 10min kevyttä juoksua ja muutama koordinaatioliikesarja (polvennostojuoksu, pakarajuoksu, iloista loikkaa). Kun kroppa tuntuu valmiilta, lähdetään liikkeelle ja nostetaan juoksuvauhtia pikku hiljaa. Vaatii kokemusta tunnistaa millä vauhdilla pystyy juoksemaan puoli tuntia väsymättä, joten aloitetaan mieluummin liian hiljaa kun liian kovaa. Vauhti on yleensä sopiva, kun kokonaisten lauseiden puhuminen lenkkikaverien kanssa on haastavaa. Loppuun 10min kevyttä juoksua.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X