Viikko 22: Hermotuskiihdytykset 7×7 sek ylämäkeen

Polkujuoksijat ovat tottuneet juoksemaan pitkään. Askel on monipuolisempi kuin asfaltilla tallaajan, mutta askelkontakti on tavallisesti pitkä. Kun parin tunnin jolkuttelun jälkeen tulee juurakkoinen tai kivikkoinen pätkä tarvitaan kuitenkin nopeata reagointikykyä. Hidas liikkuminen heikentää lihaksen maksimaalista aktivointia ja elimistön kykyä tuottaa voimaa nopeasti. Tämä harjoitus voidaan luokitella nopeusvoimaharjoitteluksi, joka ylläpitää juoksijan nopeutta ja tehokasta voimantuottoa. Harjoitus sopii tehtäväksi kovaa treeniä tai lyhyttä kisaa seuraavana

 

päivänä jolloin se usein toimii paremmin elimistöä rasituksesta palauttavana kuin ns. ”pitkä palauttava lenkki” tekisi.

Juokse maksimissaan tunnin lenkki, jonka aikana juostaviin kovapohjaisiin ylämäkiin teet 7 sekunnin mittaisia kiihdytyksiä. Kroppasi tulisi olla riittävästi lämmennyt, jotta voit turvallisesti laittaa kaikki peliin lyhyen kiihdytyksen ajan. Jatka lenkkiäsi eteenpäin ja muutaman minuutin päästä sopivaan ylämäkeen saavutessasi teet seuraavan 7 sekunnin kiihdytyksen. Seitsemässä sekunnissa käytät nopeat energiavarastosi etkä mene ”hapoille”. Pyri käyttämään ryhdikästä juoksuasentoa, jolloin kuormitat kehoasi oikealla tavalla ja hyöty siirtyy tuleviin juoksuaskeliisi.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X