Espanjan polkuja koluten

Tänä vuonna keväin  en lomareissumme suuntautui koillis-Espanjaan Costa Bravan alueelle. Alue yllätti minut positiivisesti, sillä merkittyjä (ja välillä ei niin merkittyjä) polkuja löytyi runsaasti. Meillä oli kirjastosta lainassa Sun Flower kirjasarjan alueen kirja, ja osoittautui erittäin monipuoliseksi ja paikkaansa pitäväksi. Kiitos vaan anopille hyvästä kirja vinkistä.

Ensimmäiset kolme yötä vietimme Tossa de Maren kylässä. Kylä koostui vanhasta kaupungista, linna alueesta sekä upeasta rannasta. Ja mikä parasta, merkittyjä reittejä lähti kylästä useita. Ensimmäisenä aamuna kävin tutustumassa aamu hölkällä lähimpien reittien alkupäihin ja uskalsin näin suositella niitä miehelleni. Polut olivat paikoin leveää hiekkatietä, paikoin kapeaa ja kivikkoista uraa, mutta juostavissa. Tosin mäkeä sai kyllä kiivetä ja aina ei tossu noussut niin kevyesti. Maisemat olivat kuitenkin henkeä salpaavia, jyrkänteitä meren reunalla. Eikä ollut liian kuuma. Suomessa taisi olla? Toisena kohteena meillä oli läheinen huippu jonne pääsikin hyvää hiekkatietä melko pitkälle, tosin nousu summaa kertyi. Kiersimme reitin vahingossa väärinpäin, mutta ehkä hieman on suunnistus taitoa vielä jäljellä ja löysimme halutun reitin kautta takaisin. Matkaa tälle kierrokselle kertyi reilu pari kymmentä kilometriä. Viimeisenä aamuna lähdin sitten testaamaan turisti-infon suositteleman helpon reitin ja olihan se tasainen edellisiin verrattuna. Luonto oli kuitenkin kaunista ja vihreää, sillä toisin kun Suomessa siellä oli satanut.

 

Lenkit juoksimme pääsääntöisesti lenkkikengillä, sillä kovemman alustan osuuksia oli sen verran paljon. Mukana molemmilla oli juomareput ja mieheni pääsi testaamaan ensimmäisen kerran Kalenjin (Saa decathlon joka niin ihana kauppa) juomareppua. Totesimme repun hinta laatu suhteeltaan erinomaiseksi. Reppu + juomarakko maksaa koosta riippuen 20-30€ ja etupuollot 7€/ kpl. Näitä tulikin sitten ostettua muutama tuliasreppu mukaan!

Nyt olen nauttinut tasaisemmista lenkeistä Tuomalansuolla ja lauantaina suuntaan Santahaminan suljetun saaren kisaan, tavoitteena 18km. Lisää reissusta ja mäkitekniikasta seuraavassa tekstissä. Nauttikaa vileämmistä keleistä!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X