Kisakausi avattu Santahaminassa

Kävin eilen juoksemassa Santahaminassa järjestetyn Sandistrail kilpailun. Kilpailun järjesti Helsingin varuskuntaurheilijat. Matka vaihtoehtoina oli 9 tai 18 km ja osallistumismaksu oli mielestäni kohtuullinen 35€. Välillä tuntuu, että kisat ovat aivan ylihinnoiteltuja.

Keli oli kilpailulle suotuisa, aurinko paistoi, mutta ei ollut liian kuuma. Lähdimme kaverini Sandran kanssa tavoitteena nauttia juoksusta ja maisemista, mutta kyllähän se sisäinen kilpailuhenki heräsi ja lopputuloksena tiimillämme oli toinen ja kolmas sija!

 

 

Reitti oli 9km mittainen, eli me pitkän matkan juoksijat kiersimme sen kahteen kertaan. Alku oli todella teknistä, metsää, hiekkaa, mäkiä, rantakalliota ja kivikkoa, täydellistä suunnistajalle. Onneksi sanoin Sandralle, että alussa pitää lähteä kovaa ja olla kärjen lähellä, jotta pääsee heti juoksemaan ja tämä kannatti. Rantakallioilla tekniikkani pääsi oikeuksiin ja totesin että nyt täytyy sitten kokeilla juosta kovempaa.  Siinä iloisesti höpötellen yhden miehen kanssa sitten vähän eksyttiin reitiltä (välillä olisi saanut olla hieman paremmin merkittyä), ja annoimme siis vähän tasoitusta. Etukäteen pelotellut sotilasesteet eivät onneksi tuottaneet haastetta, vaan viimeinen kahden kilometrin tiepätkä oli itselleni haastavin. Ja tämä mentiin kaksi kertaa. Toinen kierros meni omalla painollaan, jaloissa vähän painoivat mäet, mutta reitillä pysyttiin. Tuloksena oli toinen sija aikaan 1.43. Kaverini juoksi hienosti kolmanneksi. Palkinnot olivat loistavat sillä sain VJ:n kengät ja kaverini urheilulasit, sekä tietenkin mitalit. Mielestäni hyvin järjestetty tapahtuma ja maisemat olivat hulppeat. Ensi vuonna ehdottomasti menen uudestaan.

 

Varusteina minulla oli Pekka Sportista hankitut Salomonin s lab:t sekä samasta kaupasta hankittu  Salomonin juoksuliivi. Suosittelen asioimaan Pekan kaupassa, ensi viikonloppuna hän on Jukolassa!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X