Espanjan polkuja vol2

Rotko

Koska moodle ei toimi ja täten en voi tehdä koulutöitä (voi harmi), voin kirjoittaa meidän lopuista Espanjan poluista.

Tossa de Maren jälkeen suuntasimme Gironaan, mutta matkalla kävimme opaskirjan suositteleman 15km vaellusreitin. Paikka löytyi kohtuu hyvin (etsi sininen poliisitalo) ja reitti oli näkemisen arvoinen. Ehkä yksi monipuolisimmista reiteistä koko lomalla. Aluksi juostiin peltojen keskellä hiekkatietä, sen jälkeen kapeaa juurakkoista polkua, välillä asfalttia ja saavuimme ihanaan pikku rantakylään. Rantakylästä alkoi upea kallio pätkä (joten kivikkoa ja rantakalliota oli harjoiteltu Sandistrailiä varten). Kallioisen maaston perään reitti jatkui hiekkakankaiseen mäntymetsään, josta tiukalla tiputuksella taas meren rantaan. Loppu olikin tyypillisempää paikallista polkua, mutta ehdottomasti upea kokemus.

Rantakallio

 

Gironassa vietimme pari yötä. Siellä tuli lähinnä hölkyteltyä joen rantaa ja yksi läheinen mäki käytiin huiputtamassa, mutta Ilkan mielestä se oli tylsä, varsinkin edelliseen verrattuna. Itse kaupunki oli söpö: oli vanhaa aluetta, uudempaa, joen rantaa ja mukavia ravintoloita.

Gironasta matkamme jatkui kohden Barcelonaa ja taas oli ajomatkan varrelle etsitty vaelluskohde. Kuten edellisinäkin päivinä vuorilla oli pilviä. Joten kun pääsimme 1300m siellä oli ensinäkin kylmä (noin 13 astetta) ja ukkonen.

Pilvi hyökkää

Mutta minä hulluna pakotin Ilkan kiertämään kaksi reittiä. Maisemat olisivat varmasti olleet upeammat, jos emme olisi olleet ”pilvessä”. Kyseisellä alueella (Monestir de Montserrat) käy viikonloppuisin paljon paikallisia Barcelonasta, joten merkittyjä reittejä oli runsaasti.

Gaudin Talo

Viimeset kaksi päivää kulutimme Barcelonassa: rannalla, shoppaillen, nähtävyyksiä katsellen ja tietenkin pari pakollista lenkkiä juosten ja aivan ihanaa ruokaa nauttien. Espanja yllätti Italia fanit taas kerran, syksyllä sitten päästään taas Italiaan.

Putous

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X