Hölkkä-liivi

Trailrunning Finlandilla oli testissä hölkkä-liivi, jonka tarkoituksena on saada hartiat pysymään alhaalla ja näin ollen parantamaan juoksuasentoa. Juostessa ryhdin ero ilman liiviä ja liivin kanssa on merkittävä – Hartiat pysyivät alhaalla ja rintakehä auki. Tuntui kuin veri olisi kiertänyt aivoihin sata kertaa paremmin. Tulisiko liiviä sitten käytettyä arkilekeillä. Mikäli tykkää juosta mahdollisimman kevyellä varustelulla, niin tuleeko liiviä vedettyä päälle, vaikka sen koko ajan tunsi juostessa. Talvella varmaan ei olisi niin iso ongelma, kun heittäisi takin alle. Muutenkin on silloin paljon päällä, mutta entä kesällä?

Annoin muutamien juoksukavereiden testata hölkkä-liiviä, kun olivat juuri valittaneet siitä, että hartiat ovat koko ajan korvissa. Kommentit olivat positiivisia, tosin muutama käyttäjä olisi kaivattu kokoa isompaa, sillä hieman tuntui hiertävän tämä pienikokoinen liivi. Eniten kiitosta sai juuri se, että hartiat pysyivät alhaalla ja sitä myöten oli paremmin tilaa hengittää. Kaikki liiviä testanneet olivat päätetyötä tekeviä ja kokivat hartiansa olevan todellinen ongelma muutenkin kuin juostessa. Yksi jopa sanoi, että voisi pitää liiviä töissä, jotta muistaisi pitää hartiat alhaalla.

Juoksun kannalta on oleellista, että pystyy hengittämään oikein, jolloin vältetään erilaiset pistot ja lihakset saavat happea. Tässä mielessä liivi on siis onnistunut, koska se avaa rintarankaa ja laskee hartioita, jolloin on helpompi hengittää. Myös kädet tuntuivat kulkevan luonnollisemmin vartalon vieressä.

Pieni miinus oli kainaloiden kohdalta hiertäminen. Liivin käyttäminen vaatii rohkeutta käyttäjältään, koska (vielä) epätavallinen näky juoksupiireissä. Uskon kuitenkin, että hölkkä-liivi tulee auttamaan monia hartiavaivoista kärsiviä juoksijoita.

Liiviä voi käyttää myös töissä. Kuva: Hölkkä-liivi

Testaajat: aktiivijuoksija sekä kuntoilija

Tuotteella juostut kilometrit: 50km+ 70km

Istuvuus: 3,5/5 (jossa 1 heikko, 5 erinomainen)

Ulkonäkö: 1/5 (oma mielipide) 

Käyttötarkoitus: Ryhdin parantaminen

Suositushinta: 149 €

Tekniset tiedot: Joustava kuminauha vyötärö. Klipsit joilla varmistetaan kiinni pysyminen. Tarrojen avulla säädettävä koko. Käsiosat mangneetin avulla kiinnitettävät. Naisten ja miesten malli. Koot naisilla XS-XL, miehillä S-XXL.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X