Viikko 25: Vauhtileikittely + uinti

Tällä viikolla tehdään vauhtileikittely uintilopetuksella. Työ- ja palautusosiot vuorottelevat, mutta pituudet eivät ole ennalta määriteltyjä. Lenkin kokonaiskesto tulisi olla vähintään 45 minuuttia, jotta ehditään tehdä noin 15 minuuttia alkuverryttelyä. Vauhtileikittelyä tehdessäsi sinun kuuluu hengästyä mutta tuntuma askeleessa tulee olla rento.

Pyri sisältämään sekä nopeita tasaisia että ylä- ja alamäkipätkiä työosioihin. Harjoitus juostaan kestolenkkinä ilman pysähdyksiä – palauttelun ajaksi vauhtia kuitenkin tiputetaan huomattavasti. Työosiot voivat olla aina 1 minuutista 4 minuuttiin, kunhan työtä on yhteensä enemmän kuin palauttelua. Itse teen usein vuorotellen pitkän ja lyhemmän työjakson, jotta askeleeseen saadaan mukavasti rytminvaihdoksia. Palautusjaksoina voi vaikka puolittaa edeltävän työjakson pituuden.

Tässä harjoituksessa kuunnellaan kehon tuntemuksia ja vältetään liian kovaa rasitusta. Lopeta vauhtileikittely järven- tai merenrantaan ja ui loppuverryttelyksi muutamia minuutteja. Uinti lenkin päätteeksi tekee hyvää lihaksille. Juoksun iskutuksen jälkeen lihakset pääsevät tekemään staattista työtä, joka on sangen erilaista kuin juostessa. Tämän treenin päätteeksi voikin sitten vaikka lähteä juhannusta juhlimaan!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X