Pajunen ja Närhi käynnisti polkujuoksijain juhannuksen Tahkolla

Suunnistaja Jere Pajunen vei miesten sarjan voiton juhannusaattona järjestetyssä ensimmäisessä Tahko Trail -polkujuoksutapahtumassa. Pajunen selvitti 23 kilometrin mittaisen reitin ajassa 1.38,31 ja voitti toiseksi tullutta Puijon Mahdin Teemu Toivasta neljä minuttia. Kalevan Rastin Markus Räsänen oli kolmas ajalla 1.45,53.

 

”Reitti oli haastavaa polkujuoksua alusta Vaikka reitti oli leveä, niin teknisyyttä riitti melkein koko matkan. Tahkolla hyvä voimienjako on valttia. Sade ennen kisaa teki reissusta haastavan.”, Pajunen kertoo.

Pajusen tuttu tuuletus, kuva: Aapo Laiho

Reitin ensimmäisellä kilometrillä noustiin ylös Suomen pisimpien portaiden kaikki 1075 askelta, ja vauhdikkaasti aloittanut Pajunen oli hankkinut Tahkovuoren päällä jo puolen minuutin keulan. Sen jälkeen ero kasvoi tasaisesti loppuun asti.

Voittaja paljasti sailaisuutensa ”Tahkolla hyvä voimienjako on valttia. Jos alun nousussa menee liian hapoille, matkasta tulee rankka. Polut teknisiä ja sade ennen kisaa teki reissusta vielä haastavan.”

”Jatkan polkujuoksukautta ensi viikonloppuna Aulangolla, ja lisäksi kalenterissa on NUTS Ylläs, Pyhän tunturimaraton sekä kauden päättävä Vaarojen Maraton Kolilla”, Pajunen kertoo jatkosuunnitelmistaan.

Närhi naisten sarjan voittoon

Myös naisten sarjan voitto meni suunnistajalle, kun keskimatkan Suomen mestari, IFK Göteborgia edustava Anna Närhi nappasi voiton ennen Nilsiän Nujakan Elena Bondaria. Kolmanneksi sijoittui Puijon Mahdin Saara Grönholm. Närhi alitti kahden tunnin haamurajan reilusti, sillä hänen voittoaikansa mäkisellä reitillä oli 1.56, 31. Bondarin loppuaika oli 2.05,08 ja Grönholmin 2.06,25.

Anna Närhi oli naisista vikkelin, kuva: Aapo Laiho

 

 

 

Närhi tavoitteli Tahkolta etenkin hyvää harjoitusta: ”Pidin yllä hyvää tasaista tappavaa vauhtia, mutta olin yllättävän pirteä myös viimeisen nousun päällä. Henkisesti kovin paikka oli puolivälin pitkä nousu, joka oli melkoista kuravelliä.”

 

Viiden kilometrin reitin nopein oli MS Parman Tiia Istolahti ajalla 28.02. Kirikamppailussa toiseksi tuli SK Kangasalan Evely Kaasiku.

Yöllinen sade teki reitistä raskaan, mutta aamupäivällä keli kirkastui ja kilpailun aikana sää oli aurinkoinen. Osallistujat kiittelivät monipuolista reittiä, hyvää tunnelmaa ja Tahkovuoren päältä aukevia maisemia. Kilpailuun starttasi 144 kilpailijaa.

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X