Viikko 27: Koti-ikävä

Peruskestävyys (PK) ovat polkujuoksijain tärkein harjoitettava teho-alue suuren osan vuodesta. Kesälläkin viikkoon mahtuu parista muutamaan kevyttä lenkkiä vaikka olisi kisaviikko. Aloittelijan ei kisaviikolla tarvitse muuta kuin kevyitä valmistavia lenkkejä tehdäkään.

Kesällä PK-lenkkien reittejä kannatta vaihdella ja nyt esiteltävä Koti-ikävä -lenkki on mainio tapa tutustua uusiin polkuihin sekä mökillä että kotiovelta. Treeni vaatii hiukan valmisteluja karttojen tutkiskelusta bussiaikatauluihin tutustumiseen. Halutessaan rannetietokoneisiin saa ladattua suunnitellut reitit ja kännykkään voi ladata peruskartat Karttaselain- appista.

Ota bussi tai pummaa kaverilta kyyti oman pitkän lenkin etäisyyden päähän lenkin päätepisteeltä. Luultavammin olet oman lenkkireviirisi ulkopuolella, joten oikean polun valitseminen alussa on oleellista. Juokse joko ennalta suunniteltua reittiä tai vain päätepisteesi suuntaan ottaen sattumanvaraisesti oikeaan suuntaan kulkevia kulku-uria. Jälkimmäinen versio vaatii enemmän seikkailunhaluisuutta, mutta juokset varmasti itsellesi entuudestaan tuntemattomilla urilla.

Uusien polkujen löytäminen piristää polkujuoksijan arkea ja tunne että kykenee juoksemaan takaisin kotiin/mökille on voimaannuttava!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X