Viikko 28: Pyramidi-intervallit 4’+3’+2’+1’+2’+3’+4’ /2’

Tässä intervalliharjoituksessa vaihtelet vauhtiasi kontrolloidusta nopeaan ja takaisin kontrolloituun. Mikäli olet käynyt kisoissa, harjoitukset joissa rikot juoksurytmiäsi on paikallaan.

Verryttele 15 minuuttia valitsemallasi tavalla. Aloita intervallit juoksemalla neljän minuutin intervalli kontrolloidusti rennon kovaa. Palauttelujakso on kevyttä hölkkää tai kävelyä kahden minuutin verran jokaisen työjakson jälkeen. Seuraava intervalli on 3 minuuttia ja lyhennät tämän jälkeen työjakson kestoa minuutilla kunnes saavutat 1 minuuttia. Pidemmissä intervalleissa vauhti on hiukan hiljaisempi, jotta jaksat työjakson loppuun samaa vauhtia. Lyhemmissä intervalleissa pääset harjoittelemaan vauhdin nostoa, joka voi olla tarpeellinen taito kilpailuissa. Pyramidin loppuosassa huomaat että kontrolloitu kova jo tuntuu rankemmalta kuin alussa. Loppuun 10min verryttelyä ja jalkojen päälihasryhmien kevyttä venyttelyä.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X