Helteinen Ylläs

Jukolan jälkeen on ollut vähän hiljaiseloa, sillä menin hankkimaan käteeni kipsin ja vähän haastavaa tämä yhdellä kädellä ja yhdellä sormella kirjoittaminen. Sain kuitenkin luvan startata Ylläksellä, kun käsi oli jo vähän luutunut.

Meitä lähti reissuun kolme tyttöä: Team hellovem, yksi suunnistaja, yksi hiihtäjäsuunnistaja ja yksi nuori lupaus. Nuori lupaus oli tehnyt meille upeat tiimipaidat joita ehdottomasti pitää päästä käyttämään uudestaan.

Olosuhteet Lapsissa olivat haastavat, lämmön takia. 30km kilpailu juostiin perjantaina iltakisana. Iltakisat sopivat minulle periaatteessa fysiikan puolesta hyvin, mutta olihan se kamalaa odottaa starttia koko päivä.

Kilpailuna tämä oli minun ensimmäinen yli 21km kilpailu ja siltä se myös tuntui. Luulot otettiin heti alkuun pois ja kiivettiin Ylläksen päälle. Ei siinä vielä mitään, mutta alas juoksu sitten tappoi reiteni. Nacho tankkauksella selvittiin vähän matkaa, mutta vähän piti puhallella pirunkurussa ennen kun pystyi kiipeämään mäen päälle (meinasin jo luovuttaa mutta…). Sitten tulikin joku ihme flow tila ja juoksu kulki seuraavat 5km todella hyvin. Ehkäpä alamäen ansiosta. Äkäslompoloon tultaessa, ajattelin vain että tasamaa pitää juosta, mäessä voi kävellä. Tällä taktiikalla selvisin Kellokkaalle, jossa oli taas huolto piste. Nyt ei enää Nachot uponnut, mutta onneksi täytin urheilujuomapulloni. Viimeiset 8km menikin pienen alku kankeuden jälkeen kohtalaisen hyvin. Kamalaahan se oli, mutta loppui aikanaan. Salaa olin haaveillut 3,5h ajasta ja tarkkana tyttönä maaliaika 3.29 (ja kelloa en katsonut matkalla). Maalissa väsynyt, mutta onnellinen ja loppusijoituskin oli tyydyttävä. Muutkin seurueestamme juoksivat hyvin, ja illalla nostimmekin maljan onnistuneelle kisalle.

Ensi vuotta ajatellen: muista katsoa reittiprofiili ennen ilmoittautumista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X