Valmistautuminen

On pitänyt jo monta kertaa kirjoitella miten valmistauduin Nuts YlläsPallas 134km matkalle. Nyt vihdoin ja viimein kerkesin kirjoittamaan asiasta. Takana oli huono suoritus Karhunkierroksella mutta onneksi se ei ollut henkisesti kova kolahdus. Viimeiset paluumatkan mäet jäi kokematta mutta samalla se meinasi sitä, että jalkani oli aika hyvässä kunnossa jo seuraavalla viikolla. Pääsin siis nopeammin treenin makuun.

Kisan jälkeen mietin kenkien vaihtoa ja senhän tein. Siirryin barefoot-kengistä täysin erilaisiin kenkiin. Olin jo hetken salaa ihaillut Hokan kenkiä ja ajattelin kokeilla niitä. No, ei siinä mennyt kauaa kun olin jo niillä ekalla lenkillä. Olin yhtä hymyä ekalla testilenkillä ja juokseminen tuntui niin helpolta ja vaivattomalta. Päätin jo silloin, että starttaan Ylläksellä Hokan-kengillä. En vaihtanut kenkiä sen takia kun tuli ensimmäinen keskeytys. Itse olin siihen syypää eikä kengät. KK jälkeen tuli vain samat fiilikset kuin viime vuoden Vaarojen Maratoonin jälkeen. Kengät toimi hyvin mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Varmasti toimii ultramatkoilla mutta ei silloin jos tähtää kärkijoukkoihin. Nyt joku saattaa ottaa herneet nenään mutta näin se on! Voit totta kai harjoitella seuraavat 20 vuotta ja kehittää jalan lihaksistoa mutta silloin se on minun mielestä myöhäistä. En halua, että joudun himmailemaan vauhtiani vaan juurikin toisinpäin. Kiitos Hoka One One Suomelle vinkeistä ja jeesistä!

Mitä tulee treeneihin niin kävin jo seuraavalla viikolla pari kertaa lenkillä. Vielä oli auki miten valmistaudun YPH mutta onneksi UD tiimikaverini Jumisko tuli jeesiin. Viikolla oli 3 avaintreeniä mutta muuten perus hölkkäilyä. Yksi vauhdikkaampi pk/vk, mäkitreeni ja pitkis. Juoksin melkein kaikki lenkit poluilla ja yritin saada lenkille aina mahdollisimman monta mäkeä.

4.6 – 8.7 tehdyt treenit

Treenit sujuivat hyvin ja monesti jouduin heräilemaan ennen viittä, jotta kerkiän tekemään treenit arkena ettei aika ole pois perheeltä. Treenijakson jälkeen lähdin todella luottavaisin fiiliksin kohti Yllästä. Vika viikko oli vielä ns. normi viikko ja vasta kisaviikolla aloin himmailemaan. Olin ajanut uudet kengätkin hyvin sisään ja ilman mitään ongelmia. Huomasin jo treenivaiheessa kuinka iso ero oli jaloilla rankan treenin jälkeen. Kyllähän sen ymmärtää kun toisessa kengässä ei ole kuin muutaman millin pohja kun taas toisessa melkein 25mm. Odotin innolla mitä jalat sanovat kun ultraillaan kunnolla!

Koitan kirjoitella asap kisaraportin ja kertoa miten itse kisa meni!

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X