Leskinen ja Glad-Schreven vikkelimmät kallioisella Kopparnäs Coast Trailillä

Leskinen kärjessä Östervikenissä 2,9 km:ssä. Kuva Anu Uhotoinen

Kopparnäs Coast Trailin 18 km:n ”pääsarjan” voitti miehissä ylivoimaisesti Lynxin suunnistaja Antti-Pekka Leskinen, joka irtosi muusta joukosta jo lähtösuoralla, ja oli 10 km:n kohdalla noin 2 minuutin keulassa. Juoksuteknisesti vaatimammalla loppulenkillä ”Ape” kasvatti eron peräti 7,5 minuuttiin. ”Hyvät tunnelmat oli, lähdin aika reippaasti ekan puolikkaan liikkeelle. Reitti oli hieno ja hyvin merkattu. Keli oli lämmin, jonka johdosta muutama vika kilsa oli vähän raskaampaa askelta. Nesteytystä olisi ehkä voinut ottaa mukaan itselle, käytin nyt vaan järjestämien tarjoamia kahta juomapistettä. Niillä tosin oli hyvin tarjolla urheilujuomaa + vettä ja varmasti vähän viileemmällä olisi riittänyt hyvin huolloksi. Varusteissa ei mitään valittamista”, Leskinen kommentoi. Toiseksi tuli Aapo Summanen, joka nousi kolmanneksi sijoittuneen Tuomas Maisalan ohi, kun tämä teki vahingossa pienen oikaisun, ja sen jälkeen päästi Summasen herrasmiesmäisesti ohi.

Annastiina Salonen juomapisteellä 6,9 km. Kuva: Poppis Suomela

Naisissa taistelu voitosta oli selvästi tiukempaa. Maailman kovimpiin swimrun-urheilijoihin kuuluva Jasmina Glad-Schreven voitti hiihtäjä Mari Lindströmin vain reilulla puolella minuutilla. Kolmanneksi juoksi Ali Leivo. Kisajärjestäjät saivat runsaasti ykistäviä sanoja osakseen: ”Kiitos oli todella hieno tapahtuma. Reitti hyvin merkitty, maisemat, kohdillaan. Järvi ja meri olivat oivat virkistäytymispisteet. Erityiskiitos ekan juomapisteen vesisuihkauttajapojalle ja maalin ’ruoka-automaatti’ oli juuri sillä hetkellä maailman paras keksintö. Kiitos! Loistava tapahtuma!! Kiitos!! kiitteli Tuula Piirainen. Henna Mikkonen komppasi edellistä: Upeat maisemat ja hyvin merkitty reitti! ”

8 km:n matkalla voiton vei naisissa ylivoimaisesti Paimion Rastin suunnistaja Milka Reponen, ja suunnistajat esiintyivät muutenkin edukseen erittäin vaihtelevalla ja paikon haastavaakin maastopohjaa sisältäneellä reitillä. Reponen kehui kisaa upeaksi: ”Paikka ja tunnelma sekä järjestelyt ihan viimeisen päälle. Keli oli omaan makuun vähän liian kuuma, mutta siihen nyt ei juurikaan voi vaikuttaa. Juomapaikka 8 kilsallakin oli tosi hyvä noin kuumalla kelilla. Reitti oli merkitty erittäin hyvin, ei ollut reitiltä eksymisen vaaraa, vaikka koko aikaa ei polkua ollutkaan alla. Muutenkin reitti oli mielestäni hyvä, teknisin polkujuoksu kisa, missä olen kilpaillut. Juoksualusta vaihteli hyvin paljon ja tiepätkät oli lyhyitä, niin itse ainakin tykkäsin kovasti. Jos kilpailu järjestetään jatkossakin niin aion kyllä tulla ensi vuonnakin”.
Miehistä 8 km:llä nopein oli Vihti Triathlonin Harri Taavisainen. Alle 16-vuotiainen poikien voiton vei parin minuutin erolla Vantaan hiihtoseuran Eemeli Eronen ja tytöistä nopein oli Eemelin pikkusisko Aino Eronen.

Aapo Summanen Rävbergetilla 3,3 km:n kohdalla Kuva: Poppis Suomela

Kilpailijat tuntuivat innostuneelta kisareitistä ja konseptista, jossa lähtö ja maali oli viety tiettömän taipaleen taakse Sandvikenin kauniille hiekkarannalle. Kisan jälkeen olikin hieno näky, kun meressä vilvoitteli kymmeniä kisaajia. Suurelle osalle kilpailijoista Kopparnäs Coast Trail tuntui olevan ennen kaikkea luontoelämys ja vasta toissijaisesti kilpaurheilua.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X