Viikko 31: Vauhtileikittely pareittain

Lomatreeni – ota mukaan kaveri, kumppani tai lapset tämän viikon paritreeniin. Ei ole väliä vaikka olette täysin eri tasolla. Voitte kumpikin silti tehdä tästä harjoituksesta, juuri niin kovan kuin haluatte. Valitkaa jokin ympyräreitti, joka on noin 400-600 metriä pitkä. Aloittakaa verryttelemällä 10 minuuttia tai kunnes pääsette ympyräreitin varrelle.

Ideana on että juoksette ympyräreitillä eri suuntiin ja joka kerta kun tapaatte, muutatte rytmiä. Aloittaessanne seisotte selkä selkää vastaan ja lähdette juoksemaan vastakkaisiin suuntiin reipasta vauhtia. Kohdatessanne voitte tsempata toisianne, höllätä vauhtia ja siirtyä hölkkään tai kävelyyn. Kun kohtaatte jälleen seuraava reipas osio alkaa. Näin reippaat ja kevyet osiot vuorottelevat. Jatkakaa näin 10 minuutin ajan ja pitäkää reippaat osiot sellaisella tasolla että hengästytte, mutta niin ettei vauhti hyydy harjoituksen edetessä. Riippumatta siitä kuinka kovaa kukin juoksee reippaat ja kevyet työosionne ovat yhtä pitkät. Tehkää 2 x 10 min vauhtileikittelyä 2 minuutin palautusjaksolla puolessavälissä. Vaihtakaa suuntaa ensimmäisen 10 minuuttisen jälkeen jotta molemmat juoksevat ympyräreittiä sekä myötä- että vastapäivään. Verrytelkää lopuksi yhdessä 10 minuuttia.

Vauhtileikittelyharjoituksessa totut vauhdin vaihteluihin, nostatat sykettäsi ja pääset kokemaan vauhdin hurmaa. Harjoituksen aikana on oleellista että erotat vauhdikkaan ja hitaan juoksun. On toivottavaa että huomaat palautuvasi edellisestä reippaasta työjaksosta ennen kun on taas aika kiihdyttää seuraavaan.

Kaverille viestiä ja poluille leikkimään vauhdin kanssa!

Treenin idea on saatu Trailrunning Swedenin artikkelista

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X