Loppi Trailin kangaspoluilla koviin vauhteiin järvivilvoittelun kautta

Viimevuotinen voittaja maratoonari Jukka Salo KU-58 kuittasi tänäkin vuonna ensimmäisen sijan lahjakortin miesten 26 kilometrillä. Toiseksi pinnisti suunnistaja Oskari Liukkonen Hiidenkiertäjistä ja Timon tallin Timo Serenius hikoili kolmanneksi.

Värikäs joukko juoksijoita singahtaa Lopin kangaspoluille. Kuva: Kari Paukola

Naisten 20 km:n matkan voitti Maija Hakkila, N 45 sarjan 13 km Anne Niinimaa Askolan urheilijoista ja M45 sarjan Tero Miettinen Hämeenlinnan Varuskunnan Urheilijoista. Naisista kovinta kyytiä matkalla piti SK Pohjantähden maajoukkuesuunnistaja Sofia Haajanen, joka suoritti 13 km:n MM-valmistavan harjoituksen kuntosarjassa aikaan 52.31. Toiset juoksivat kuntosarjassa 10 km.

Helteisessä, 29 – 30 asteisessa kisassa oli juomapaikkoja 4 – 4,5 km:n välein ja lisäksi virkistäytymispaikka Sikaliskolammen rannassa. Sitä monet käyttivät hyväkseen; mm. M45-sarjan ylivoimainen voittaja Tero Miettinen suikelsi toisella kierroksella ohimennen lammen vilvoittavaan veteen. Oli loistava oivallus kisajärjestäjiltä tarjota vilvoittelumahdollisuus reitin varrelle näin kuumalla kelillä. Maalissakaan kukaan ei jättänyt väliin Kalaton-lammessa uintia.

Sami Louekari kiitteli hienosta tapahtumasta: ”Hyvät järjestelyt, reitti kaunis ja sopivan vaihteleva, mukava tunnelma tapahtumassa.”

Vegaanijuoksijoiden Marc Whittaker kommentoi: ”Hey, Thank you for the great event and day, I really enjoyed it. All the volunteers were so great and helped me push through.”

Isot kiitokset kaikille järjestäjille! Ekaa kertaa tällaisessa tapahtumassa ja niin mukavaa oli että varmasti tullaan toistekin! Kaikki toimi ja ihmiset oli iloisia! oli ensimmöiseen polkujuoksukisaan osallistuneiden Helenan ja Katrin terveiset.

Kärki muodustunut 300 metrin juoksun jälkeen. Sofia Haajanen vetää joukkoa perässään miesten sarjan voittaja Jukka Salo, kakkonen Oskari Liukkonen ja M45-sarjan voittaja Tero Miettinen. Kuva: Aulis Lindfors.

Janne Honkanen kehui kisaa rankimmaksi kokemuksekseen ikinä. ”Brutaali oli kyllä tämä kisa. Helteessä juoksu on ihan oma lajinsa. Mutta tulihan juostua! Ja maalissa pääsi uimaan ja sai muurinpohjalettua.”

Sofia Haajasen mielestä polut olivat turhan suoria ja helppoja juosta, ja hän kaipasi vaativampia nousuja, vaikka kokonaisnousua kierroksella oli yli 300 metriä. Nainen on kunnossa tulevan viikon suunnistuksen MM-kisastarttiin Latviassa!

Tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X