PEP2018 Taianomaista huumaa

Jaakko Eskelinen juoksi reittiennätyksen PEP2018:ssa

Iloinen, lämmin ja erittäin tuulinen tunnelma oli läsnä Pyssymäki Extreme Polkujuoksu 2018 tivolin auettua lauantai aamuna jo aamu kuuden jälkeen. Paikka täyttyi vaivihkaa iloisista elämysseikkailijoista kuin kesäketo kukista. Kaikkien suunta oli päivän aikana metsäisille poluille ja tivoliväki oli sonnustautunut liikunnallisiin kuteisiin ja kopukoihin. Kenkäkauppa kävi hyvin paikalle tulleilla myyjillä ja esittelijöillä. Hoka One One oli kuuma kenkävalinta poluille turvaksi. Kioskilla oli jonoa ja Poni ilahdutti Junior radalla.


Aamutuimaan kiisivät 57km perusmatkalaiset väliaikalähdöllä metsän siimeksiin. Kaikki, myös kokeneimmat tuntuivat hieman jännittävän ja se lisäsi ainutlaatuisuutta matkaan lähettäjän sisälläkin. Ensimmäiset lähtivät aamu seitsemältä ja viimeinen aamu kymmeneltä. Hurjan reittiennätyksen (5:16:45) tehnyt Jaakko Eskelinen söi vielä aamupuuroa, kun ensimmäiset olivat jo 12km väliaikapisteellä.

Käsin kosketeltava tunnelma valtasi koko alueen. Uskomaton yhdistelmä iloa, vapautta ja jännitystä samaan aikaan. Läsnä olleella energiamäärällä pyörisi melkoinen turbiini, sillä niin oli upeaa seurata metsään hölkkäävien ja kävelevien kepeää menoa. Suoritusten jälkeen parasta oli kaikilla itsensä voittaminen ja voimavara pankin täyttyminen.

 

Kisan jälkeen kaikki saivat mitalin kaulaan ja tuoreeltaan juomaa ja energiaa. Saunan ja suihkun jälkeen maistui niin liha kuin kasviskeittokin. Suosituimpia kommentteja olivat: ”-Mukavan kuivaa”. Pidemmällä käyneet: ”- Olipa haastava ja tekninen reitti. Ensi vuonna uudestaan ehdottomasti”.

Tämän vuoden kisassa tehtiin kaikkiaan viisi reittiennätystä!  Ajanotollisissa sarjoissa oli 84 osallistujaa, Ilman aikaa halusi kirmata 17 osallistujaa, sekä junioriradalla viihtyi 10 henkilöä.

Tulokset

PEP tapahtuman reittiennätykset

Miehet 57km

Tytöt 5km  Veera Vähäkangas 23:00 (v.2017)
Pojat 5km  Aapo Heiskanen  20:38 (v.2018)

Naiset 12km  Tiina Männikkö 1:02:41 (v.2018)
Miehet 12km  Erkki Vähäsöyrinki 51:29 (v.2017)

Naiset 26km  Josefin Sandvik  2:28:17 (v.2018)
Miehet 26km  Matti Myllylahti 2:07:23 (v.2016)

Miehet 57km  Jaakko Eskelinen 5:16:45 (v.2018)
Naiset 57km  Mia Tuoriniemi 7:16:08 (v.2018) 

 

Naiset 57km

Tytöt 5km

Pojat 5km

 

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X