Matkani Ylläkseltä Hettaan

Poppis Suomela

Vihdoin ja viimein kerkesin istua hetkeksi ja kirjoittamaan. Arkeni on aika hektistä ja tälläisiä tyhjiä hetkiä ei ole usein. Olen nyt heti rehellinen ja sanon etten muista puoliakaan kisasta. Olin joko niin flow tilassa tai vintti pimeenä kun yritin jahdata tosissani kärkinimiä. Kisahan meni hyvin ja olin kuudes. Olen tyytyväinen suoritukseen mutta en ihan täysin. Muutaman asian olisi voinut tehdä toisin ja kun en päässyt alle 18h alitukseen niin hieman harmitti. Loppuaikani oli siis 18h 54min eli jostain olisi pitänyt saada pois tuo 54min.

Minulla oli samanlainen fiilis Ylläksellä kuin Karhunkierroksella. Tosi rento ja valmistautunut olo enkä jännittänyt kisaa liikaa. Päivä tuntui kylläkin aika pitkältä kun startti oli vasta 18.00. Numerolappua hakiessa tuli nähtyä vanhoja frendejä ja myös uusia. On hauskaa tavata ig-kavereita livenä ja jutella! Eskelisen Jaakon kanssa tuli juteltua pitkä tovi ja annoinkin kaverille heti pikku vinkin! ”Kisa ratkaistaan tässä ekassa mäessä eli juokset sen alhaalta ylös asti.” Niinhän se tekikin ja voittikin kisan aika ylivoimaisesti! Ei tehdä tästä nyt suurta numeroa mutta en kuullut voittopuheessa minun nimeäni 😀

Takaisin asiaan eli kisaan! Lähdin liikkeelle aika reipasta vauhtia ja päätin, että se on tulos tai ulos. Jotkut aloittavat iisisti ja kiristävät lopussa mutta silloin saattaa jäädä jotain voimia käyttämättä. Kaikki meni niin kuin olin suunnitellut melkein Pallakselle asti. Vähän ennen Pallaksen huoltoa pakki meni sekaisin ja alkoi ongelmat. Ärsytti kökkiä puskassa kun tiesin, että edellä menijät karkaa käsistä. Huollon jälkeen alkoikin ne ”pikkuiset” ylämäet. Maisemat olivat ihan uskomattomat mutta jalat alkoivat olemaan hieman tönköt. Pakki oli sentään rauhoittunut ja aloin saamaan energiaa koneeseen.

Tunturia toisen perään enkä edes muistanut niiden nimiä tai monta niitä tulee. Ihan sama, ajattelin ja pistin hokaa toisen eteen. Olin kuullut valehuipuista mutta en ole kokenut niitä aiemmin. Aijai kun ne oli kivoja ja nostatti fiilistä älyttömästi 😀 Jalat oli kuin betonia niin yritä nyt niillä edetä mahdollisimman nopeasti. Toiseksi viimeisessä huollossa oli pakko pitää 5min breikki ja tankata enempi energiaa. Siinä vaiheessa tiesin aikatavoitteeni karanneen ja nyt vain koitetaan pitää sijoitus. Tiukkaahan se teki kun maalisuoralla en jaksanut juosta kuin pari sataa metriä ja sen jälkeen piti taas kävellä hetki. Maaliin saapuessa olin aivan loppu niin fyysisesti kuin henkisesti!

All About Lapland

Kisavarusteet:

Ultimate Direction Ultra Vest 4.0-liivi & saman merkin käsipullot. Liivi oli juuri sopivan kokoinen tuolle matkalla. Juoksin koko matkan ilman paitaa ja ei tullut kuin kaksi pientä naarmua selkään ja en edes huomannut niitä. Uusi istuvuus systeemi toimii siis tosi hyvin.En tahtonut jemmailla pulloja selkään niin siksi minulla oli mukana myös käsipullot.

Kenkinä käytin Hoka One One Speedgoat2. Meinasin lähdetä Challenger Atr 4.0 mallilla mutta päädyin pehmeämpään kenkään. Se oli erittäin hyvä ratkaisu. Ensimmäinen ultra Hokilla ja olihan ne nyt ihan kingit! Monesti mietin, että jos nyt mentäisiin barefoot kengillä niin joutuisi taas tiputtamaan vauhtia. Kenkä toimi erittäin hyvin ja menin niillä alusta loppuun.

Sain ennen kisaa testiin kaksikerroksisia 1000Miles sukkia ja vihdoin löysin sopivat sukat meikälle. Kisassa käytin Fusion Sport-mallia ja iso peukku niille myös.

 

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X