Mahti Trail Cup avasi syyskauden Kuopiossa

Polkujuoksuseura Puijon Mahdin järjestämä Mahti Trail Cup avasi polkujuoksun syyskauden Kuopion alueella. Neliosainen TrailCup järjestetään elo-syyskuun aikana tiistai-iltaisin Kuopion ja Siilinjärven poluilla.

Kuva: Puijon Mahti

Ensimmäisen osakilpailun ennakkoasetelmissa mielenkiinnon kohteena oli se, miten käy Joensuun Katajan juoksijoiden Mikko Hirvosen ja Samu Mikkosen sekä Kalevan Rastin suunnistaja Markus Räsäsen keskinäisessä otatuksessa. Hirvonen lähti terävästi liikkeelle, mutta Räsänen onnistui karistamaan seuraajat kannoiltaan jo ensimmäisessä pitkässä nousussa hyvän fyysisen vireen saattelemana.

”Alun ylämäessä sain tehtyä vähän eroa, enkä sen jälkeen nähnyt kilpakumppaneita kun katsoin välillä taakseni. Fyysisesti päivä oli hyvä, missään vaiheessa ei alkanut edes kunnolla hapottaa”, Räsänen kertoi maalissa. Tavallista teknisemmällä reitillä Räsänen onnistui kasvattamaan maaliin tullessa eron seuraavaan jo lähes kahteen minuuttiin.

Toiseksi tullut Mikko Hirvonen harmitteli polkujuoksuharjoittelun puutetta. ”Aikaisemmin olen käynyt tekemässä polkulenkkejä Trail Cupia varten. Tänä vuonna niitä ei ole alla, ja sen takia juoksusta puuttui rentous.” Samu Mikkonen muljautti hieman nilkkaansa kahden kilometrin kohdalla, ja hölkkäsi loppuradan. Mikkosen aika oli 30.32 ja sijoitus 13.

Naisten sarjassa tasaista

Naisten sarja oli ensimmäisessä osakilpailussa melko tasainen, vaikka loppukirikamppailuun ei päädyttykään. Naisten sarjan voittoon juoksi Kuopion Suunnistajien nuori Marikki Nygård, joka voitti toiseksi tullutta Puijon Mahdin Niina Kilpeläistä 28 sekunnilla. Kolmanneksi tuli Parikkalan urheilijoiden Rita Karjalainen 1.16 Nygårdia perässä.

Nuorten sarjojen voittoihin juoksivat Siilinjärven Hiihtoseuran Antti-Jussi Räsänen (29.20) ja Suunta Jyväskylän Mette Nygård (36.00).

Kuva: Puijon Mahti

Hyvähenkinen tapahtuma keräsi kiitosta

Mahti Trail Cupin ensimmäinen osakilpailu juostiin Kuopion seurakunnan omistamasta Poukaman leirikeskuksesta käsin. Puijon metsien laidalla sijaitseva leirikeskus tarjosi tapahtumalle hyvä puitteet kompaktina tapahtumapaikkana. Teknisille poluille viety reitti sisälsi monelle uusia polkuja, ja reitin varrella ollut ampiaispesä toi monelle hetkeksi lisävauhtia. Arki-iltojen polkujuoksutapahtumille on selvästi tilausta.

Kuopion alueen polkujuoksukausi jatkuu sunnuntaina Etelä-Konneveden Mennään metsään –yhteislenkillä, tulevien viikkojen Mahti Trail Cupeilla, Orinoron polkujuoksulla sunnuntaina 30.9. sekä kauden päättävällä Tahkon Vuorijuoksulla 20.10.

Tulokset: http://www.finnresults.fi/mahti-poukama-2018

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X