Viikko 34: Määräintervallit 20 x 30”/30”

Kisakausi on kuumana, ja niinpä tehoharjoituksia saattaa olla hankala mahduttaa palautusviikkoon – tämä on silloin juuri oikeanlainen ärsyke lihaksistolle! Tässä intervalliharjoituksessa haet askeleesi vauhtia, mutta harjoituksen kokonaiskuorma pysyy silti maltillisena.

 

Kuva: Aapo Laiho

 

Verryttele 15 minuuttia valitsemallasi tavalla. Aloita intervallit juoksemalla puoli minuuttia kontrolloidusti rennon kovaa. Palauttelujakso on kevyttä juoksua puoli minuuttia jokaisen työjakson jälkeen. Työjaksojen vauhti kuuluu olla sellainen jota jaksat ylläpitää koko harjoituksen läpi vielä viimeisissäkin toistoissa. Maitohappoa ei saisi tuntua jäykistävän lihaksistoasi missään vaiheessa – silloin juokset liian kovaa. Vauhtireserviä on hyvä olla kilpailuissa. Kun kisavauhtisi ei ole lihasmuistisi maksimivauhti pystyt juoksemaan taloudellisemmin. Harjoituksen edetessä huomaat että kontrolloitu kova jo tuntuu rankemmalta kuin alussa. Aloittelijat voivat tyytyä tekemään 15 x 30″/30″  Loppuun 10min verryttelyä ja jalkojen päälihasryhmien kevyttä venyttelyä.

Tämä, valmentajani Jari Ikäheimoselta oppimani harjoitus on ollut urallani tärkeä juuri syksyn kilpailukaudella. Taidankin huomenna tehdä tämän märäintervalleja!

Coach Boström

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X