Saaristo Trail Paraisilla – rankka ja kaunis

Kuva: Frank Lauren

Ensimmäinen SaaristoTrail juostiin lauantaina 25.8.2018 Paraisilla. Tapahtuma keräsi lähes 350 juoksijaa ja lähes pari sataa katsojaa. Reitti kulkeutui Paraisten hiihtostadionilta läpi metsien Finbyn korkealle tornille. Täältä matka jatkui kohti korkeita kallioita ja merellisiä maisemia. Pisimmän 18 km:n reitin nousut tuntuivat jaloissa, koska nousumetrejä oli jopa 620. Aika paljon eteläsuomalaiseksi polkujuoksuksi!

Fredrik Portin kintereillään Otto Simosas Kuva: Frank Lauren

Miesten 18km:llä suunnistajat Fredrik Portin ja Otto Simosas kirivät keuilille aikaisessa vaiheessa – Portin voitti lopulta 5 minuutin erolla Simosasiin. Saatiin kova reittiennätys 1.19:53, jota tulevina vuosina voi olla hankala päihittää.

Naisten päämatkan voiton otti Josephine Åberg ajalla 2.07:56 niukasti ennen Satu Piippolaa. Lyhyemmällä 11km:n matkalla Mikael Ramsted oli miehistä nopein ja Malin Johansson naisten ykkönen. Sarjoja oli myös nuorille ja kuntoilijoille, jotka ehkä jo ensi vuonna uskaltautuvat juoksemaan koko kauniin 18km:n reitin?

”Hieno tapahtuma! Olin yllättynyt miten vaativa maasto oli. Olen sentään juossut Vaarojen maratonin aikaisemmin, mutta tämä tuntui kyllä haastavammalta. Huikea näkymä kun päästiin huipulle.” – Kimmo

Kuva: Frank Lauren

Tapahtuma keräsi paljon kiitosta ja sekä juoksijat että järjestäjät odottavat jo innolla ensi vuoden SaaristoTrailiä.

Tulokset

 

SaaristoTrail kotisivut

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X