Toivanen haki vauhtia Trail Cupista

Kuopion alueen poluilla järjestettävä Mahti Trail Cup jatkui Lippumäen liikuntapuistosta käsin järjestetystä toisesta osakilpailusta. Aurinkoinen sää houkutteli paikalle osallistujia myös läheisestä Pelastusopistosta, jonka opiskelijat eivät olleet ennen kokeilleet polkujuoksua. Jynkänvuorella kiertelevä reitti oli pituudeltaan 5,7 kilometriä ja nousumäärä 220 metriä.

 

Toivanen tähtää Ötillö-kisaan


Miesten sarjassa nopeinta vauhtia piti Puijon Mahdin Teemu Toivanen, joka on aiemmin kilpaillut muun muassa triathlonissa ja juoksussa. Tällä hetkellä miehen tähtäin on ensi viikolla Ruotsissa järjestettäväsä Ötillö-kilpailussa, joka on 65 kilometrin mittainen swimrunin MM-kilpailu Tukholman edustan saaristossa. Ruotsiin Toivanen lähtee kaimansa Teemu Lemmettylän kanssa.

”Hain tästä tapahtumasta fiilistä ensi viikon koitokseen. Vauhti oli rauhallisempi kuin toissaviikon Himos Trailin 26 kilometrin matkalla, sillä keskisyke oli kymmenen pykälää alempi. Menin tekniset paikat tarkoituksella maltilla”, kertoi Toivanen viimeistelystään.

 

Toiseksi sijoittunut Harri Parkkonen ehti Toivasen kanssa samaan aikaan loppusuoralle, vaikka miehillä oli maalissa eroa kuusi sekuntia. Varsinaista kirikamppailua voitosta ei siis nähty. Parkkonen kertoi tykänneensä Jynkänvuoren juostavista poluista, jotka sopivat hänelle Puijon juurakkoisia polkuja paremmin.

 

Kolmanneksi sijoittui edellisviikon nilkkavammasta toipunut Joensuun Katajan Samu Mikkonen, joka jäi voittajasta 37 sekuntia.

 

Naisissa kirikamppailu

 

Naisten sarjan mitalisijat ratkottiin vasta viimeisillä sadoilla metreillä. Kärkikolmikko taittoi yhdessä matkaa ensimmäiset viisi kilometriä, kunnes edellisen viikon voittaja Marikki Nygård onnistui viimeisessä alamäessä tekemään pienen eron kilpasiskoihin. Toiseksi kiri Puijon Mahdin Niina Kilpeläinen viisi sekuntia Nygårdin jälkeen ja kolmanneksi tuli Parikkalan Urheilijoiden Rita Karjalainen neljä sekuntia Kilpeläistä perässä. Naisten kärkikolmikon sijoitukset olivat samat kuin ensimmäisessä osakilpailussa, mutta keskinäiset erot kutistuivat pieniksi.

 

Kokonaiskilpailuun lasketaan kahdet parhaat pisteet kolmesta ensimmäisestä kilpailusta lisättynä finaalin pisteillä. Miesten sarjassa Harri Parkkonen on kahden kilpailun jälkeen vahvoilla etenkin kun Toivanen ei ole mukana kolmannessa osakilpailussa. Naisten sarjaa johtava Marikki Nygård jatkaa ensi viikolla opintojaan pääkaupunkiseudulla, ja jättää pelin ratkottavaksi Niina Kilpeläisen ja Rita Karjalaisen välille.

 

Mahti Trail Cup jatkuu tiistaina 4.9. Siilinjärven Patakukkulalla, jossa luvassa on tapahtumasarjan hyväkulkuisinta polkua. Kokonaiskilpailut ratkeavat vasta finaalissa, joka järjestetään Neulamäen koululta käsin 11.9. Trail Cupin jälkeen polkujuoksukausi jatkuu Pohjois-Savossa vielä Orinoron polkujuoksulla 30.9. sekä Tahkon Vuorijuoksulla 20.10.

 

Tulokset

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X