Sariola valloitti Patakukkulan polut

Mahti Trail Cupin kolmas osakilpailu juostiin tiistaina Siilinjärven Patakukkulan maastoissa. Alue on tunnettu syvistä supista ja pitkistä mäntykangasta halkovista harjuista. Suosittu ulkoilualue toimi nyt ensimmäistä kertaa polkujuoksutapahtuman näyttämönä.

 

Sariolasta Patakukkulan kuningas

 

Miesten kärkikolmikko järjestyksessä Harri Parkkonen, Riku Ollikainen ja Joel Sariola.

Kolmas osakilpailu oli monessa sarjassa poikkeuksellisen tasainen, ja palkintopallisijoituksia ratkottiin useampaan otteeseen vielä loppusuorallakin. Miesten sarjassa voiton vei tiukan kirikamppailun jälkeen nimiinsä Team Nonamesportin hiihtäjä Joel Sariola. Sariola käytti 6,2 kilometrin matkaan aikaa 23.59.

 

”Parkkonen lähti vetämään heti alusta pitäen, ja roikuimme Riku Ollikaisen kanssa hänen perässään. Vaikka ylämäissä teki tiukkaa, niin pysyin porukassa mukana. Viimeinen kilometri oli vauhdikasta ja tasaista polkua, jossa olo alkoi tuntua hyvältä. Aloitin kirin muutama sata metriä ennen maalia, ja sain sillä ratkaistua voiton itselleni”, Sariola kertoi maalissa hengityksen tasaannuttua. Puijon Mahdin Harri Parkkonen jäi Sariolalle kolme sekuntia ja Siilinjärven Hiihtoseuran Riku Ollikainen puolestaan 13 sekuntia.

 

Hiihtäjä voittoon myös naisissa

 

Naisten sarjassa tuli mukavasti esiin polkujuoksun harrastajien lajikirjo, kun kärkikolmikon päälajit ovat hiihto, juoksu ja suunnistus. Tällä kertaa kotikenttäetu ratkaisi voiton Siilinjärven Hiihtoseuran Marjaana Pitkäsen hyväksi, kun Pitkänen päihitti Maaningan Mahdin juoksijan Veera Mensosen 13 sekunnilla ja Helsingin Suunnistajien Pihla Otsamon 23 sekunnilla. Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola jäi neljänneksi 41 sekuntia seurakaveriaan hitaampana.

 

Kokonaiskilpailu ratkeaa ensi viikolla

 

Mahti Trail Cupin kokonaiskilpailu ratkeaa viikon kuluttua tiistaina, kun finaaliosakilpailu juostaan Kuopion Neulamäessä. Kokonaiskilpalun pisteisiin lasketaan finaalin pisteet sekä kahdet parhaat pisteet kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta. Miesten kokonaiskisassa Harri Parkkonen lähtee finaaliin 1994 pisteellä ja Sariola on aavistuksen perässä 1884 pisteellään.

 

Naisissa Marikki Nygård on kerännyt kahden ensimmäisen osakilpailun voitoillaan täyden 2000 pisteen potin, mutta pääkaupunkiseudulla alkaneiden opiskelujen takia häntä ei nähtäne finaalissa jahtaamassa Trail Cupin voittoa. Näin ollen kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa toiseksi tullut Puijon Mahdin Niina Kilpeläinen on hyvissä asetelmissa kokonaiskisan kannalta 1981 pisteellään.

 

Tiistaina 11.9. kello 18.00 juostava finaali paketoi vuoden 2018 Trail Cupin. Finaalin kunniaksi tapahtuman yhteydessä on polkujuoksusta kiinnostuneille tarjolla maksuton yhteislenkki Trail Cupin reitillä. Yhteislenkille startataan välittömästi kilpailun lähdön jälkeen kello 18. Lenkin pituus on noin viisi kilometriä eikä lenkille osallistuminen edellytä ennakkoilmoittautumista.

 

Puijon Mahti

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X