Viikko 36: 3 x 6min VK

Vauhtileikittely on harjoitusmuoto, jonka olen vuosien varrella oppinut olevan itselleni paras tapa kehittää vauhtiani pidemmillä juoksumatkoilla. Hakeudu pururadalle tai polkulenkin varrelle, jossa löytyy kumpuilevaa maastoa. Kierrä noin 6 minuutin mittainen lenkki kolmesti. Vauhdin tulee tuntua haastavalta, mutta sinun tulee kyetä jatkamaan seuraavalle kierrokselle 4 minuutin palautuksen jälkeen.

Vauhtikestävyysharjoituksilla nostetaan maitohappokynnystäsi, jotta voit juosta kovempaa keräämättä maitohappoa. Kynnystaso on yksilöllinen ja voidaan testata tarkasti laboratoriotesteillä, mutta se voidaan suurpiirteisesti määritellä myös ilman. Vauhti tuntuu nautinnollisen rankalta, mutta sinun pitää pystyä pitämään se pidemmän aikaa hyytymättä. Vauhti on intervalliharjoittelua hitaampi, mutta pitkiksiä nopeampi. Sinun ei tulisi tuntea jäykistävää maitohappoa lihaksissasi.

Lämmittele hyvin ennen ensimmäistä kierrosta. Alkuun 10-15min verryttelyä ja loppuun 10min + venyttelyt.

Nauti vauhdin hurmasta!

 

Coach Boström

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X