Viikko 39: 4x 5min/2min kilpailuvauhdilla

Kun pidemmän ajan tavoitteena ollut kilpailu lähestyy, on paikallaan tehdä rytmiharjoitus. Mikäli sinulla on selkeä aikatavoite tulevalle reitille, on yleisin menestyksen resepti itse kisaan juosta tasaisella vauhdinjaolla. Harjoituskaudella juoksemasi erilaiset intervallit ovat nostaneet kisakuntoasi ja nyt on aika lunastaa palkinto tehdystä työstä. Pukeudu harjoitukseen samoihin varusteisiin, kun millä aiot tulevan kilpailun juosta.

Hakeudu 20 minuutin alkuverryttelyssä kilpailureitille tai sitä vastaavalle alustalle/profiilille. Nyt syksyllä kelien viilentyessä kannattaa varmistaa että kroppa on tarpeeksi lämmin ennen kun otetaan reippaampia askelia. Tee verryttelystäsi mahdollisimman samanlainen kuin kilpailua varten venyttelyineen ja aukaisuvetoineen.

Juokse 5 minuuttia kilpailusi tavoitevauhtia. Jos esimerkiksi tavoittelet Vaarojen Maratonilla aikaa 4:30 pitää sinun juosta vauhtia 6:24/km. Tasaisella hiekkatiellä se saattaa tuntua helpolta, mutta Kolilla on tarjolla myös kalliota, kiveä ja pientä polku mäkineen. Pyri sisältämään 5 minuutin vauhtipätkällesi näitä samaisia elementtejä. Kunkin pätkän jälkeen palauttelet 2 minuuttia kevyttä hölkkää tai kävelyä. Viisi minuuttia on tarpeeksi pitkä aika saada tuntuma vauhtiin, mutta jos vauhti on sinulle oikea, tämä ei ole kovin rasittava harjoitus.

Nyt tiedät miltä alkuvauhtisi tulisi tuntua, jottet juoksu jalkasi alta heti lähtölaukauksen kajahdettua. Numerolappu rinnassasi sinulla tulee olemaan mukavan itseluottavainen olo!

Coach Boström

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X