Evo Trail Run – uusi tapahtuma polkujuoksukartalla

Viimeisten muutaman vuoden aikana uusia polkujuoksutapahtumia on syntynyt kuin sieniä sateella. Vaikka takana on kuiva kesä, syksyn iloksi Hämeenlinnaan Evon retkeilyalueelle syntyi uusi tapahtumakokonaisuus Evo Trail Weekend.  Viikonlopun aikana Evon maastoista pääsivät nauttimaan niin vaeltajat, polkujuoksijat kuin maastopyöräilijät. Koko viikonloppu keräsi Evolle hieman vajaa 600 liikkujaa.

 

Lähdön tunnelmaa tulevien ja menneiden mestarien keskuudessa Kuva: Matti Siivonen

 

Polkujuoksijoille tarjolla oli kolme eri matkaa. Pisin 24 kilometrin lenkki suuntasi tapahtumakeskuksena toimineesta Evokeskuksesta länteen Niemisjärven rantapoluille ja pitkospuille. Alueella on vielä aika paljon peruskorjausta kaipaavaa polkuverkostoa, mutta Metsähallitus on tehnyt alueelle hyvät suunnitelmat ja yhteistyö mm. tapahtumajärjestäjien kanssa on ollut sujuvaa. Tulevaisuus näyttääkin alueen osalta valoisalta. Haaste on löytää yhtä hienot ja nautinnolliset polut myös lyhyemmille matkoille.

 

Evon polut toi hymyn huulille Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

– Tämä oli nyt meidän ensimmäinen ponnistuksemme. Vaikka emme aivan täydellisesti onnistuneetkaan, saimme arvokasta kokemusta ja palautetta tapahtumista. Tiedämme nyt mihin suuntaan lähdemme kokonaisuutta viemään. Meillä on paljon hyviä juttuja ja jo nyt tiedämme ne parannuskohdat, mitä pitää parantaa. Evon alueella on potentiaalia ja se tullaan varmasti ulosmittamaan seuraavien vuosien aikana, kertoo tapahtuman järjestäjä Mikko Reitti.

 

Nopeimmat juoksijat Evon poluilla olivat miesten ja naisten 24 kilometrillä Jaakko Eskelinen Hoka One one Teamistä 1.41.21 ja Sonja Saloranta Lammin Säkiästä ajalla 2.13.32. Molemmat olivat aivan omaa luokkaansa tuulisessa mutta kuivassa säässä juostussa kilpailussa. 16,5 km nopeimmat olivat Kimmo Gynther ajalla 1.21.15 ja Teija Lehtimäki 1.37.23. Lyhyimmällä 8,5 kilometrin lenkillä sattui useampi harmittava harhaanjuoksu reittien yhdistymiskohdassa. Ilman harhailuja nopeimmin reitin selvittivät Lammin Säkiän Toivo Salomaa ajalla 39.24 ja Paula Metsola ajalla 59.30. Hiukan taaempaa reitin selvitty myös olympiavoittaja Sami Jauhojärvi.

 

 

Jukka Erkkilällä hyvällä meiningillä kakkoseksi Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

– Tottakai harhaan juoksut harmittavat. Nyt on kuitenkin katsottava tulevaisuuteen. Moni mukana ollut piti siitä, että reitti on hyvin juostava. Korkeuseroja ei paljon ole ja polut ja heinittyneet metsäautotiet ovat mukavia juosta. Metsähallituksen ja meidänkin tavoite on kehittää aluetta niin, että nyt reitillä olevat tieosuudet vähenevät huomattavasti. Näin alueesta tulee vielä parempi, jatkaa tapahtumakokonaisuuden isä Mikko Reitti.

 

Tulokset

Kuvia tapahtumasta

Tapahtumasivut

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X