Icebug Acceleritas 5 RB9X

Trailrunning Finlandin testasi ruotsalaisen Icebugin valmistamaa nappulakenkää. Icebug Acceleritas 5 RB9X on kuvauksensa mukaan suunniteltu kevyeksi ja minimalistiseksi suunnistuskengäksi. Kevyt ja minimalistinen pitävät paikkansa, mutta suunnistukseen kenkä on liian heppoinen.

Tuttu Icebug logo komistaa kengän päällystää

Pohjan kuviointi ja materiaali tarjoavat hyvän pidon. Märällä, sileällä kalliolla ei pitoon voi kuitenkaan aivan täysin luottaa, vaan kenkä saattaa luistaa alta. Märkänä kenkä ei ime itseensä kosteutta, minkä myötä märkäpaino ei ole juuri normaalia suurempi. Tämä on aina toivottava ominaisuus maasto-olosuhteissa liikkuessa. Matala profiili ja joustava pohjan kuin välipohjankin rakenne antavat mahdollisuuden reagoida alustaan. Jalkaterää pystyy käyttämään hyvin läpi koko askeleen, jolloin askel rullaa mukavasti.

 

 Kuvauksensa mukaisesti kengässä on hyvin kapea lesti, mikä testaajan jalkaan tuntui hieman ikävältä. Erityisesti jalkaholvin kohdalta kapea kenkä saattaa aiheuttaa pidemmällä lenkillä jalkaterän sivuille poltetta. Matalasta profiilistaan huolimatta kenkä on kapeutensa, ja hienoisen banaanipohjan, vuoksi aavistuksen hutera ja nilkka tuntuu helposti kaatuvan ulkoterälle. Suurin ongelma kengässä on kuitenkin liian löysä pohjan rakenne, mikä ei oikeastaan anna suojaa jalkaterälle. Todella tasaisella ja hyvällä alustalla kenkä on mukava juosta, mutta jo vähäisetkin epätasaisuudet, kuten peukalonpään kokoiset kivet, kävyt tai juurakko tuntuvat todella rajusti jalkapohjassa. Testaajalle tämä aiheutti varomista juostessa.

Testatessa kengällä juostiin tiellä, nurmikolla, erilaisilla poluilla, metsässä ja vuoristossa. Testaaja aikoo jatkossa vetää kyseistä kenkää jalkaan kuitenkin mieluiten vain hyvillä alustoilla ja kevyemmissä harjoituksissa.

Kengän RB9X -kumiseoksesta valmistettu pohja on ohut ja joustava

Testaaja: aktiivijuoksija

 

Tuotteella juostut kilometrit: 150 km

Paino: 210 g

Droppi: 4 mm

Istuvuus: 3/5 (jossa 1 heikko, 5 erinomainen)

Ulkonäkö: 4/5 (oma mielipide)

Pito: 4/5, märällä kalliolla pitoon ei voi täysin luottaa

Vaimennus: 1/5 (jossa 1 olematon, 5 vahva)

Käyttötarkoitus: hyväpohjainen alusta

Suositushinta: 139 €

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X