Nordisk Trailfest i Ramundbergen

NORDISK TRAILFEST MED TEAM NORDIC TRAIL I RAMUNDBERGEN

 

Den 6:e till 7:e oktober ordnades en stor trailfest under namnet TNT-dagarna uppe vid Ramunbergen i Svenska Funäsfjällen. Drygt 100 ledare som drar Trailgrupper runtom i Sverige, Finland och Norge hade samlats för att njuta av fin fjällöpning, delta i workshoppar kring traillöpning och umgås och utbyta erfarenheter. Det blev en riktigt kalashelg med mycket löpning, fina möten en massa pepp inför vintertrailsäsongen.

Redan på fredagen samlades en del av Team Nordic Trail ledarna för en gemensam fjällöpningstur uppe på Ramundberget. Under dom senaste dynen hade det fallit en del snö så för många i gänget blev det premiärtur med snöpuls uppe på fjället. Vi avverkade en lugn njutrunda på 12 kilometer innan det var dags för middag och trevlig samvaro.

Lördagen var fullspäckad med program med allt från löpteknik, trail-fit, reseledarföreläsningar och första hjälpen till en lite längre upplevelsetur uppe på Ramundberget och även en topptur till Mittåkläppen. Eftersom sällskapet bestod av 100 löpare delade vi in oss i grupper lite beroende på fart och önskad längd på löpturen.

Lördagen avslutades med årets höjdpunkt TNT-middag och TNT-awards och Team Nordic Trail kammade hem första pris i både årets ledare där Hanna Enlund premierades för sitt fina jobb tillsammans med Team Nordic Trail Vasa. Även Team Nordic Trails löpgrupp i Pargas fick det ärofyllda priset årets Nykomling eftersom det under året som gått lyckats jobba upp ett Pargas som bubblar av trailfeber.

                                                                Årets Nykomling, TNT Pargas

 

Årets ledare, Hanna Enlund från TNT Vasa

 

Team Nordic Trails grundare och VD Miranda Kvist höll i trådarna.

Norden cheferna, Jenny  Midbjer TNT Norge, Ida Kronholm TNT Finland och

Mattias Kieffer TNT Danmark

I årets upplaga av TNT dagarna deltog ledare från tre nordiska länder men under söndagen lanserades den stora nyheten att Team Nordic Trail kommer växa ytterligare under 2019 eftersom det under våren 2019 kommer att startas upp grupper även i Danmark under ledning av Mattias Kieffer. Team Nordic Trail växer så det knakar och av stämningen under TNT-dagarna att döma råder det ingen brist på pepp och motivation bland ledarna. Så fantastiskt att kunna samla 100 trailentusiaster på ett och samma ställe och få grotta ner sej i det bästa som finns, traillöpning.

    

 

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X