Viikko 42: Lenkki, jossa luonto keskiössä

Syksyn värit ovat nyt parhaimmillaan ja vaikka lehdet olisivatkin jo tippuneet luonto näyttää taas yhden hienon puolensa kun maisemat avartuvat. Useilla polkujuoksijoilla on samansuuntaiset tunnelmat, kun kisat kalenterissa LINK ovat loppumassa. On hyvin yksilöllistä mitä urheilijat tekevät kun kausi on paketissa, mutta suositeltavaa olisi ottaa kevyempi jakso, jossa ei välttämättä ole lainkaan ohjelmoituja harjoituksia. Tämän viikon harjoituksessa mennään lenkille, mutta otetaan hiukan erilainen lähestyminen, jossa luonto on keskiössä.

Kun sinusta tuntuu oikealta, sido kengät ja lähde lähipolullesi. Jätä kello, kännykkä ja muut laitteet kotiin. Aloita kävelemällä ja tunnustele miltä kroppasi tuntuu – jalkaterät-pohkeet-etureidet Onko kireyksiä? Takareidet-pakara & selkä-hartiat. Tiedosta vain miltä tuntuu, älä reagoi tunteilla. Ota ensimmäiset juoksuaskeleet ja juokse jonkun mäen päälle. Kun olet saanut lämmön päälle, pysähdy. Sulje silmät, kuuntele ääniä, huomaa tuoksuja. Koita herättää kaikki aistisi luontoa havainnoimaan. Tuntuuko poskellasi tuuli tai kenties kosteutta? Jatka seuraavaan mielenkiintoiseen luonnon kohtaan ja toista havainnointi aina kun siltä tuntuu. Juokse sopivan tuntuisen mittainen lenkki.

Nyt on se aika vuodessa, jolloin voi tehdä uusia juttuja vaikka olisikin tavoitteellinen kilpaurheilija. Aina ei kannata mitata kaikkea numeroilla. Kun annat itsellesi mahdollisuuden käyttää kaikkia aistejasi, saatat myös oppia kuuntelemaan kroppasi signaaleja paremmin. Huomioi seuraavien viikkojen aikana hyvinvointiasi, nuku riittävästi ja lataa akkuja tulevaa harjoitusvuotta varten. Nyt on mahdollisuus huolehtia mahdollisista vaivoista ilman kompromissia olla kunnossa tiettyyn päivään mennessä. Nyt ei ole pakko – tee sitä mikä tuntuu oikealta ja treenimotivaatio seuraa taas aikanaan kun olet valmis.

Kansikuvan otti: Aapo Laiho

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X