Mentiin metsään – polkujuoksukauden päätösjuhla Trailfestissä

Onnellisuutta ja luonnossa liikkumista

Yleisradion menneen kesän Mennään metsään kokonaisuuteen kuulunut polkujuoksukiertue kiersi Suomen kaikkien 40 kansallispuiston poluilla. Kiertueen aikana juostiin yhteensä 35 000 kilometriä poluilla yhteislenkkien merkeissä. Mennään metsään -kampanjan metsälaskurissa luonnossa käynnit laskettiin, sillä Unescon listalle pääsevät vain ne perinteet, jotka ovat oikeasti käytössä ja arvostetaan. Kampanjan lopussa metsälaskuriin merkattiin kahden viikon aikana 776 000 metsäkäyntiä, joten yhteislenkeille osallistuneiden lisäksi suomalaiset liikkuivat myös omatoimisesti runsaasti.

Polkujuoksukiertueen toteuttaja Marko Krapu valotti meille mistä kaikki lähti liikkeelle. ”Polkujuoksu on maamme nopeiten kasvava liikuntamuoto”, mutta metsään lähteminen ei ole kaikille itsestään selvää. Kansalaispaneelissa tiedusteltaessa luonnossa liikkumisesta selvisi että metsään meneminen on haaste – pelätään eksymistä. Mennään metsään -kampanja madalsi lajin aloittamiskynnystä ja toivottavasti luonnossa käynti sen kun kiihtyy. Krapu kertoi kiertueen päätyttyä: ”päällimmäisenä tunteena on helpotus ja kiitollisuuden tunne mutta myös ripaus haikeutta!”

Luonnossa liikkuminen on todistetusti hyväksi terveydelle ja jokamiehen oikeudella Suomessa on helppo päästä luontoon. Trailrunning Finland pyrkii jatkamaan Mennään Metsään –kiertueen nostattamaa buumia julkaisemalla tulevan vuoden aikana Suomen jokaisen maakunnan parhaimpia polkujuoksukohteita. Suomen parasta polkujuoksua -kampanjaan kuuluu reittikartat ja GPX-tiedostot, joiden avulla jokainen polulle mielivä sinne uskaltautuu sekä kuvaus reitistä ja sen kohokohdista.

Jos haluat palata Mennään metsään -kiertueen tunnelmaan Yle Areenasta löytyy videotallenteet 27 kansallispuistosta.

Trailfest – polkujuoksukauden päättäjäiset

 

Polkujuoksuväen yhteiset päättäjäiset pidetään 10-11.11. Solvallan urheiluopistolla Nuuksion kansallispuiston kyljessä, Espoossa. Pääset osallistuamaan workshopeihin. Trailfestin aikana voit tutustua polkujuoksun tunnetuimpiin toimijoihin ja samalla osallistua erilaisiin polkujuoksuun liittyviin luentoihin henkisestä valmennuksesta ja harjoittelusta. Voit myös osallistua teemaharjoituksiin, jotka ovat Team Nordic Trailin vetämiä.

Lauantai-illan Trailgalassa syödään hyvin ja juhlitaan kaikkien aikojen polkujuoksukautta. Trailgalassa palkitaan vuoden nais- ja miespolkujuoksijat sekä vuoden polkujuoksutapahtuma. Siitä tulee maaginen ilta, jossa yhdessä juhlistetaan lajiamme ja kaikkea sen harrastajia.

Sunnuntain pitkän yhteislenkin aikana opimme käyttämään vaellus ja –suunnistuskarttoja hyväksemme polkujuoksussa sekä käyttämään kelloon tai kännykkään ladattua GPX-reittiä navigoimiseen.

Ohjelman ja ilmoittautumisen Trailfestiin löydät klikkaamalla allaolevaa kuvaa. Muista äänestää TrailrunningFinland.com:ssa omaa suosikkiasi vuoden nais- ja miespolkujuoksijaksi sekä vuoden polkujuoksutapahtumaksi!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X