Aonijie 5L juomaliivi

Trailrunning Finlandin Arvio

Juomaliivi on erittäin kevyt ja mahtuu ilman juomarakkoa erittäin pieneen tilaan, koska rakenne itsessään on varsin joustavasta materiaalista valmistettu. Säilytystilaa liivissä on etupuolella pienten taskujen osalta, joihin geelit, patukat, kännykkä ja lompakko mahtuu. Lötköpullo mahtuu vasempaan etutaskuun. Takana on hieman isompi tila, muttei siihenkään kevyttä tuulitakkia isompaa saa mahtumaan.

 

Liivi on erittäin kevyt ja toimiikin varsin hyvin, jos paino on jakautunut tasaisesti. Näin ei kuitenkaan usein ole juomapussin ollessa täynnä. Tällöin liivi valuu taakse, minkä myötä sivuremmejä on kiristettävä. Se taas ainakin omalla kohdallani aiheutti ikävän tunteen, kun rintakehä ei pääse olemaan täysin auki, koska sivuremmit ovat täysin joustamatonta materiaalia ja kaiken lisäksi suhteellisen kapeat. Nestesäiliö on hyvin notkeaa materiaalia, minkä vuoksi sen saaminen itse liivin sisään vaati lievää taiteilua. Sulkumekanismi pussissa on myös hieman haastava. Ensimmäisellä kerralla meni hetken aikaa saada se toimimaan. Lisäksi juomaletkun suuosa on aika tarkka kapistus. Sitä täytyy purra oikeasta kohtaa ja oikeassa asennossa, jotta juoma tulee suuhun asti. Letkulle ei ole pidikkeitä etupuolella, jolloin se on pujotettava jonkin remmin väliin.

 

Liivi toimii kuitenkin oikein mainiona lenkkikaverina, kun paino on suhteellisen tasaisesti jakautunut eteen ja taakse. Silloin se on päälläkin melko miellyttävän tuntuinen. Hintaansa nähden liivi on ihan hyvä tuote, vaikka paljon pieniä yksityiskohtia voisikin parannella. Itse en ehkä lähtisi tällä mihinkään pidempään kisaan edellä mainittujen puutteiden vuoksi, mutta peruslenkeillä tai esimerkiksi ilman juomapussia liivi toimii oikein hyvänä lenkkikaverina.

 

Testaaja: ahkera polkujuoksija

Juostut kilometrit: n.100 km

Istuvuus: 2/5

Ulkonäkö: 3/5

Käyttötarkoitus: juoma- ja energiankuljetus lyhyillä matkoilla

Tekniset tiedot

Tilavuus: 5 l, juomarakko 1,5 l

Paino: 190g

Koko: 28 x 43 cm

Taskuja: 9 kpl

Hinta: n. 25€

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X