Viikko 44: Ylimenokauden motivaatio

Juoksulihaksesi, mielesi ja mahdollisesti myös lähimmäisesi tarvitsevat jossain vaiheessa vuotta mahdollisuuden levätä. On erittäin yksilökohtaista, minkälainen lepo kullekin sopii, mutta meille suomalaisille syksyn pimeys ja kilpailukalenterin tauko ovat erinomaisia syitä pitää tauko nyt. Ammattiurheilijatkaan eivät ole urheilijoita 24 tuntia päivässä 365 päivää vuodessa vaan 2-8 viikkoiset lepojaksot kuuluvat lähes jokaisen vuosiohjelmaan. Osa urheilijoista harrastavat muita lajeja tässä jaksossa, toiset eivät liiku muuta kuin sohvan ja jääkaapin väliä.

Ensimmäiset juoksuttomat päivät saattavat tuntua hankalilta. Monille juoksijoille juoksu on niin oleellinen osa arkea, että päivä ilman lenkiltä saatavaa endorfiiniryöppyä tuntuu vajaalta. Kun tiedostat että saat kropastasi enemmän tehoja irti lepo-jaksoa seuraavina kuukausina saattaa motivaatio lepoon löytyä helpommin. Juoksuttomina viikkoina piilevät vaivat saavat mahdollisuuden palautua ja todennäköisyys vammautua tulevina viikkoina laskee. Voit toki käydä luonnossa luonnossa lataamassa akkuja, mutta vältä juoksuaskelia. Mistä sitä sitten tietää koska on levännyt tarpeeksi? Kun halusi lähteä vesisateella lenkille palaa, olet luultavasti valmis sitomaan lenkkarisi tositoimiin uudestaan.

Toivottavasti tämä Viikon harjoitus -juttusarja on tuonut Sinulle joitain uusia ideoita omaan harjoitteluusi. Kiitos kuluneesta vuodesta! Sarja jatkuu, mutta uuden, pidemmillä poluilla viihtyvän kirjoittajan toimesta…

Coach Boström

Aiheeseen liittyvät julkaisut

X
X